1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad in tijden van recessie

Meerstad in tijden van recessie

Wat u moet weten.
In Meerstad gaan we voor kwaliteit. Kwaliteit in alles. Meerstad wordt dan ook een heel bijzonder woon- en leefgebied. Met meer groen, meer ruimte, meer water, meer rust en meer ontspanning. Dus met meer kwaliteit van wonen. Meerstad komt er voor iedereen, voor huurders en voor kopers. En dat allemaal op fietsafstand van Groningen.

En die ambitie houden we vast. Ook nu het allemaal om ons heen wat minder gaat. Op die ambitie gaan we dus niets inleveren. Daar kunt op rekenen. Wij gaan gewoon door met het ontwikkelen van het gebied. Elke dag wordt er druk gegraven om het gebied bouwklaar en leefbaar te maken.

Wat we niet in de hand hebben, zijn de ontwikkelingen op de woningmarkt. Koop en verkoop stagneren door de recessie en dit heeft zijn invloed op de voortvarendheid waarmee we tot voor kort nog onze woningen op de markt wilden brengen. Want op het moment dat we gaan bouwen willen we ook substantieel gaan bouwen: in een leefbare omgeving met goede faciliteiten die aansluiten bij onze ambities en uw verwachtingen. Daarin zullen we gezien de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt realistisch moeten zijn en zullen we onze planning goed moeten afstemmen op die markt.

Het zou dus zo maar kunnen dat we onze uitgesproken ambities met betrekking tot de start verkoop voor een gedeelte niet kunnen gaan waarmaken. Dat vinden we jammer. Toch kunt u erop vertrouwen dat, als zich maar enigszins een kentering in de markt aandient, wij als eerste zullen reageren. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en de uitvoer van onze plannen.