Meerstad maakt zich op voor jaarlijks luchtballonnenspektakel
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad maakt zich op voor jaarlijks luchtballonnenspektakel

Meerstad maakt zich op voor jaarlijks luchtballonnenspektakel

Op zaterdag 29 augustus a.s. vindt de zesde editie van Ballon Fiësta Meerstad plaats. Tijdens het gezinsevenement zullen er tientallen heteluchtballonnen bij goed weer opstijgen vanuit Meerstad. Onder de ballonnen, uit zowel binnen- als buitenland, zitten een aantal nieuwe exemplaren. Meerstad heeft hiermee een primeur: nog nooit eerder gaven deze ballonnen, de zogeheten ‘special shapes’, acte de présence in de regio. De avond wordt feestelijk afgesloten met een ‘Nightglow’ waarbij ballonnen, die als levensgrote lampionnen, het terrein verlichten op de maat van de muziek. Een indrukwekkend schouwspel om getuige van te zijn. Ballon Fiësta Meerstad is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste ballonevenementen in Noord Nederland en is gratis toegankelijk voor publiek.

Programma
Bezoekers van de Ballon Fiësta Meerstad 2015 zijn vanaf 17.30 uur van harte welkom op het evenemententerrein. Om 18.00 uur zullen de ballonvaarders zich gereed maken voor de vaarten. De ballonnen zullen dit jaar zoveel mogelijk één voor één opstijgen, zodat het kleurrijke spektakel zo lang mogelijk kan worden aanschouwd. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 19.00 uur het luchtruim kiezen. Wie zelf niet meevaart, maar wel benieuwd is naar de sfeer van dichtbij, kan vanaf 17.30 uur tot circa 21.30 uur ‘deelnemen’ aan het aanvullende programma. Anders dan voorgaande jaren mogen liefhebbers het ballonnenveld op om bijvoorbeeld zelf in een ballon te stappen, een kijkje te nemen bij de verschillende modelballonnen, op de foto te gaan of mee te doen aan een workshop vliegeren. ‘Night Glowing Meerstad’, misschien wel het hoogtepunt van de avond, zal rond 21.30 uur van start gaan.

Verkoop tickets
Wie altijd al eens de wereld vanuit een rieten mand heeft willen bewonderen kan tijdens Ballon Fiësta Meerstad meevaren. De prijs voor een ticket op deze dag bedraagt €149,- per persoon. U krijgt dan een ballonvlucht inclusief champagne doop, certificaat, vervoer terug en natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten. Voor het boeken van een ticket voor een unieke ballonvaart en/of voor meer informatie over het evenement neemt u contact op met Bureau Meerstad via info@meerstad.eu of 050-5995710. Indien u niets wilt missen van alle actuele ontwikkelingen kunt ook kijken op de speciale Facebookpagina.