Meerstad op Let’s Gro
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad op Let’s Gro

Meerstad op Let’s Gro

Kom meedenken over de toekomst van het Woldmeer

Nog lang niet iedereen weet dat Groningen al jaren een prachtig, kraakhelder recreatiemeer rijker is; het Woldmeer. Reden genoeg om het Woldmeer tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro onder de aandacht te brengen en bezoekers te vragen mee te denken over de eindeloze mogelijkheden ervan.

Woldmeer als blauw hart

Heb je het over Meerstad, dan heb je het niet alleen over wonen maar ook over groen en water. Het Woldmeer is het blauwe hart van Meerstad. De komende jaren groeit het Woldmeer van de huidige 70 hectare naar 130 hectare. Ook daarna blijft het meer groeien tot het ongeveer net zo groot is als het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas samen.

Vooral bewoners en omwonenden van Meerstad weten het Woldmeer inmiddels goed te vinden. In de zomer komen ze zwemmen, suppen (stand up paddling), zeilen en kiten en volgen de kinderen zeillessen bij de zeilschool. In de herfst maken ze lange wandelingen en fietstochten rond het meer en in de winter binden ze de schaatsen onder.

Maar het Woldmeer is van iedereen. Hoe zorgen we ervoor dat nog veel meer mensen in alle seizoenen genieten van het Woldmeer? Hoe maken we het meer nog aantrekkelijker? Breng tussen woensdag 30 oktober en zaterdag 2 november een bezoekje aan onze prachtige Fontijnbar op het Waagplein en vertel het onze enquêteurs.

Inspiratiefestival Let’s Gro

Let’s Gro is een jaarlijks terugkerend inspiratiefestival over de toekomst van de Stad en zijn omgeving. Het thema dit jaar is Together. Tijdens Let’s Gro wordt het podium gegeven aan iedereen die een idee heeft over hoe de stad Groningen & regio mooier, beter, groener en leefbaarder kan worden. Kijk voor het veelzijdige programma op letsgro.nl