1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad opent maisdoolhof op 10 augustus a.s.

Meerstad opent maisdoolhof op 10 augustus a.s.

Vanaf zaterdag 10 augustus om 10:00 uur is iedereen van harte welkom voor een eerste avontuurlijke wandeling door het Maisdoolhof Meerstad. Een geweldige belevenis voor zowel jong als oud. De omvang van het doolhof is 2,5 hectare (dat zijn 4 voetbalvelden) en de totale lengte van alle paden bedraagt 4,5 km. De toegang is gratis, bezoekers kunnen er iets drinken en er zijn een paar regels waar men zich aan moet houden. Vanaf de Hoofdweg wordt met borden de route aangegeven naar de entree. Mits de weersomstandigheden het toelaten is het Maisdoolhof Meerstad nog tot en met oktober dit jaar te bezoeken.

Openingstijden
Het Maisdoolhof Meerstad is iedere woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 13:00 tot 17:30 uur geopend. In de weekenden kan op zaterdag en zondag de gehele dag vanaf 10:00 tot 17:30 uur het avontuur worden opgezocht in Meerstad. Bij regenval is het doolhof gesloten. Voor groepen zijn er in overleg ook andere openingstijden mogelijk. Via onder andere de VVV kantoren in Groningen en Slochteren is een folder verkrijgbaar met deze en meer informatie over het doolhof.

Tijdelijke natuur
Uiteindelijk wordt de zuidoostzijde van Meeroevers ook gereed gemaakt voor woningbouw. Maar, aangezien de plannen zich de komende jaren vooral richten op ontwikkeling aan de westzijde van het gebied, is de locatie een perfecte bestemming voor tijdelijke natuur.

Voor meer informatie over het doolhof klikt u hier.