Meerstad voor de derde keer op rij genomineerd voor mooiste gebouw van Groningen
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad voor de derde keer op rij genomineerd voor mooiste gebouw van Groningen

Meerstad voor de derde keer op rij genomineerd voor mooiste gebouw van Groningen

Voor het derde jaar op rij is een project in Meerstad genomineerd voor de Grote Groninger Gebouwenenquête, onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen. Het betreft de publieksprijs waarbij je kunt stemmen op het mooiste gebouw van Groningen. Dit jaar is het Meerhuis genomineerd, een uit hout opgetrokken woning met grote balken en veel glas.

Wonen aan het water

Het door Onix architecten ontworpen Meerhuis bevindt zich op het Zwaneneiland in Meerstad. Het huis is gebouwd rondom een grote kubus met gebinten (grote balken), het biedt een prachtig uitzicht over het meer en haalt het buitenleven naar binnen. Het vele hout is niet alleen aan de buitenkant gebruikt maar komt ook binnen in allerlei vormen terug. Al eerder sprong dit mooie huis in het oog, in 2018 maakte de Volkskrant een reportage over het huis. Lees hier het hele interview.

Wil je je stem uitbrengen voor het Meerhuis? Klik dan hier. Stemmen kan tot 14 juni 12:00 uur.

Zelf een huis bouwen

Het is niet verwonderlijk dat er inmiddels drie keer een project in Meerstad is genomineerd in de Grote Groninger Gebouwenenquête. Meerstad biedt veel zelfbouwkavels aan waar je samen met een architect je droomhuis kunt realiseren. Daarnaast is er voor projectontwikkelaars ruimte om projectmatig bijzondere huizen te ontwikkelen die wellicht in een ander gebied niet binnen het vastgestelde beeldplan passen.

Wil jij graag ook zo’n mooie woning als het Meerhuis realiseren? Klik dan hier voor de beschikbare kavels.