Meerstad ziet met komst uitkijktoren eerste landmark verrijzen
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad ziet met komst uitkijktoren eerste landmark verrijzen

Meerstad ziet met komst uitkijktoren eerste landmark verrijzen

Vanaf komend weekend – dus ook tijdens de Open Dag van Meerstad – kan de 8 meter hoge nieuwe uitkijktoren in Meeroevers worden beklommen. De komst van de Robinia houten toren is niet alleen een fraaie duurzame landmark, het biedt bewoners en bezoekers ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen in het gebied vanaf hoogte te volgen. De toren staat aan de rand van het Woldmeer, in de omgeving van de brede school Meeroevers. Op het hoogste uitkijkplateau van 16 m2 meter staan straks een tweetal informatiepanelen, die meer informatie geven over de vaarverbinding en woningbouwplannen. Voor wie vaker de toren gaat beklimmen is het vooral een kwestie van kijken om het landschap te zien veranderen in een aantrekkelijk woon-, leef- en recreatiegebied. De toren is voor iedereen toegankelijk en per fiets en te voet bereikbaar.

Tijdelijke natuur en avontuur
Met de komst van de Gallowayrunderen een aantal weken geleden en de uitkijktoren in Meerstad zijn de eerste van meer activiteiten die de komende periode in het landschap worden ontplooid. Zo zal later deze zomer in de directe omgeving bijvoorbeeld ook een maïsdoolhof worden gerealiseerd. Deze tijdelijke voorzieningen en investeringen in het landschap van de eerste woonwijk Meeroevers maken van Meerstad niet alleen een steeds leuker en aantrekkelijker woongebied, er valt ook steeds meer te beleven!

Uiteindelijk wordt dit deel gereed gemaakt voor woningbouw. Maar, aangezien de plannen zich de komende jaren vooral richten op ontwikkeling aan de westzijde van Meeroevers, is de locatie een perfecte bestemming voor tijdelijke natuur.