Met veel plezier presenteren wij u; de Noorderlanden Galloways!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Met veel plezier presenteren wij u; de Noorderlanden Galloways!

Met veel plezier presenteren wij u; de Noorderlanden Galloways!

Onlangs ontvingen we 22 nieuwe ‘bewoners’ in Meerstad. De Noorderlanden Galloway runderen, waaronder ook een aantal spruiten, zijn verhuist naar het begrazingsgebied in de omgeving van de brede school,aan de oostzijde van Meeroevers.

De Galloway is een oud runderras afkomstig uit het Gallowaygebied in Zuid West Schotland. Het is een sober runderras dat zelfredzaam is en dus zeer geschikt voor natuurlijke begrazing. De runderen zijn winterhard en kunnen het gehele jaar buiten lopen.

Naast de begrazing, zijn de eigenaren van de runderen ook voornemens om later op kleine schaal activiteiten te gaan organiseren. Zoals educatieve initiatieven voor scholen en groepen. Wilt u graag meer informatie over deze plannen of over de dieren, kijk dan ook eens op www.noorderlanden.nl of stuur een mail naar info@noorderlanden.nl. De eigenaren vertellen u er graag meer over.

Tijdelijke natuur en avontuur
De komst van de Galloway runderen in Meerstad is de eerste van de vele activiteiten die de komende periode in het landschap worden ontplooid. In hun directe omgeving zal namelijk zeer binnenkort ook een uitkijktoren verrijzen en later deze zomer een maisdoolhof worden gerealiseerd. Deze tijdelijke voorzieningen en investeringen in het landschap van de eerste woonwijk Meeroevers maken van Meerstad niet alleen een steeds leuker en aantrekkelijker woongebied, er valt ook steeds meer te beleven!

Uiteindelijk wordt dit deel gereed gemaakt voor woningbouw. Maar, aangezien de plannen zich de komende jaren vooral richten op ontwikkeling aan de westzijde van Meeroevers, is de locatie een perfecte bestemming voor tijdelijke natuur.

We houden u op de hoogte!