Mountainbike Skillspark Meerstad officieel geopend!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Mountainbike Skillspark Meerstad officieel geopend!

Mountainbike Skillspark Meerstad officieel geopend!

Op vrijdag 15 september heeft wethouder Inge Jongman het Mountainbike Skillspark in Meerstad officieel geopend. In maart jl. is begonnen met de aanleg hiervan. Het Skillspark is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en is gerealiseerd in samenwerking met Bureau Meerstad en de gemeente Groningen. Het Mountainbike Skillspark Meerstad is een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.

Inge Jongman: “Ik ben blij dat na jaren nu dit mooi Mountainbike Skillspark ligt. Met dit park kunnen vele inwoners van de gemeente buiten in de natuur sporten en bewegen”. Het Skillspark heeft een natuurlijke uitstraling en is uniek in Nederland. Het unieke karakter van de baan zit vooral in het feit dat zowel de beginner als de gevorderde mountainbiker op een relatief klein oppervlak gebruik kan maken van het park.

Lange weg

Afgelopen jaren zijn er verschillende locaties verkend voor de aanleg van een Skillspark, maar deze bleken uiteindelijk onhaalbaar. In 2020 is een intentieverklaring ondertekend door de initiatiefnemers, Bureau Meerstad en de gemeente Groningen voor het ontwikkelen van een Mountainbike Skillspark in Meerstad. Op basis van de Agenda voor de Toekomst Meerstad 2050 is uiteindelijk de huidige locatie het meest geschikt gevonden. Het Skillspark is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk- en leefgebied. Het Skillspark is aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aangelegde Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad).

Nationale sportweek

Het Skillspark is geopend tijdens de openingsdag van de 20e editie van de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten vele sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennismaken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september 2023.

Meer informatie over het Skillspark vind je via Facebook en Instagram