Mountainbike skillspark Meerstad

Mountainbike skillspark Meerstad

  1. Home
  2. Mountainbike skillspark Meerstad

Mountainbike skillspark Meerstad

Laatst bijgewerkt op 18 september 2023

Op vrijdag 15 september 2023 heeft wethouder Inge Jongman het Mountainbike Skillspark in Meerstad officieel geopend. Het Skillspark is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en is gerealiseerd in samenwerking met Bureau Meerstad en de gemeente Groningen. Het Mountainbike Skillspark Meerstad is een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels. Het park kan de komende tien jaar gebruikt worden.

Het Skillspark is aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aangelegde Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad).

Ontwerp skillspark

Het ontwerp is gemaakt door het bureau Track & Trails. Dit bureau heeft veel ervaring met het zorgvuldig landschappelijk inpassen van mountainbike routes en skillsparks. Het skillspark heeft een natuurlijke uitstraling. In het ontwerp is geen gebouw getekend en er komt ook geen hek omheen. Er komt ook geen verlichting. Het wordt zo openbaar mogelijk zodat iedereen er makkelijk gebruik van kan maken. Door de hoogteverschillen kan veel worden geklommen en gedaald. Er zijn hindernissen met verschillende moeilijkheidsgraden zodat iedereen gebruik kan maken van het skillspark.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten rondom het skillspark? Volg dan de Facebook pagina of de Instagram van de stichting Mountainbike Skillspark Meerstad. Zo ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.