Nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum in Grunopark-De Wierden
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum in Grunopark-De Wierden

Nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum in Grunopark-De Wierden

Er komt een nieuw tijdelijk Gezondheidscentrum in Grunopark-De Wierden. Dat komt naast maisdoolhof Meerstad, ongeveer op de plek waar het huidige tijdelijke Gezondheidscentrum staat. Het wordt groter (1100 m2) en het is de bedoeling dat er een apotheekvoorziening, huisartsenpraktijk, tandarts, verloskundige, fysiotherapeut en logopedist in komen. Er is ook plek voor kinderopvang.

Deze stap past in de ambitie van Meerstad om de voorzieningen mee te laten groeien met de groei van Meerstad. Met steeds meer inwoners groeit ook de vraag naar zorgvoorzieningen. Daar kan dit grotere centrum een rol in spelen.
Extra mooi is dat het gehuisvest wordt in een gebouw dat nu nog bij het UMCG staat en waar het ziekenhuis een nieuwe bestemming voor zocht. Dat wordt de komende tijd gedemonteerd en dan weer in Meerstad opgebouwd. De planning is erop gericht dat het gebouw op 1 mei 2024 open is. De portacabins waar het Gezondheidscentrum nu in zit, worden verwijderd van deze locatie.

Net als het huidige Gezondheidscentrum is dit een tijdelijke voorziening. Een definitief Gezondheidscentrum is onderdeel van de plannen die we ontwikkelen voor dit gebied. Kijk op de website toekomstmeerstad.eu voor meer informatie over de toekomst plannen.