1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Ondanks wind spectaculaire eerste Ballon Fiësta in Meerstad

Ondanks wind spectaculaire eerste Ballon Fiësta in Meerstad

Afgelopen zaterdag 21 augustus stond in het teken van een van de grootste luchtballonnenevenementen in ons land, de ‘Ballon Fiësta Meerstad’. Meerstad was dit jaar voor het eerst het podium voor dit evenement en zal ook de komende jaren het toneel zijn van dit ballonnenspektakel.
Het evenement hing echter zaterdag aan een zijden draadje in verband met de weersomstandigheden. De windrichting en de sterke wind in de bovenlucht hebben de organisatie van de Ballon Fiësta uiteindelijk doen besluiten veiligheidshalve geen ballonnen te laten opstijgen. Veiligheid is natuurlijk de eerste prioriteit. Veiligheid uiteraard voor de bezoekers, maar ook voor de passagiers, crewleden en piloten. De duizenden toeschouwers, die op het gratis toegankelijke evenement waren afgekomen, toonden begrip. Zij waren dan ook blij verrast met het initiatief van de organisatie en ballonvaarders om de diverse ‘special shapes’ toch aan het publiek te tonen. Deze modelballonnen, zijn vooral vanwege hun vorm en omvang zeer het bekijken waard. De spectaculaire ballonnen lieten zich ruim anderhalf uur van hun mooiste kanten aan het enthousiaste en massaal opgekomen publiek zien. Daar waar de ballonnen anders snel aan de horizon zouden verdwijnen, bleven ze nu schijnbaar eindeloos staan.
Samen met de organisatoren van de Ballon Fiësta Meerstad en alle andere betrokken partijen kijken wij terug op een bijzonder event en een succesvolle afloop!