Ontwikkelaars van start in Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Ontwikkelaars van start in Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad

Ontwikkelaars van start in Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad

Aftrap voorverkoop eerste woningen en vrije kavels op zaterdag 2 april a.s.

Vanmiddag ondertekenden de partijen (Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V., Nijhuis Bouw B.V., Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg B.V. en Kroon kennisteam) de contracten voor de realisatie van de eerste woningen in Fase I Tersluis, de nieuwe wijk van Meerstad. Wethouder Roeland van der Schaaf en Bureau Meerstad, de partij die uitvoering geeft aan de plannen en verantwoordelijk is voor onder meer de verkoop van vrije kavels in het gebied, heetten de partijen van harte welkom. De ondertekening symboliseert niet alleen het startschot voor de aanstaande verkoop van de eerste woningen en vrije kavels in Tersluis, maar markeert tevens een volgende belangrijke fase in de ontwikkeling van het woon-, natuur- en recreatiegebied, aan de rand van de stad.

Tersluis
Wethouder Roeland van der Schaaaf: “Tersluis is een plek waar je kunt wonen met veel ruimte en groen om je heen. Daarvoor staat de ligging aan het Woldmeer, met het park en de vaarverbinding, garant. Daarnaast hebben de toekomstige bewoners een ruime keuze als het gaat om het type woning en de duurzaamheid hiervan.”

In Tersluis kun je niet alleen kiezen uit verschillende woonsferen, maar ook uit allerlei (energiezuinige en gasloze) woningtypen. Er komen rijwoningen, halfvrijstaande of geheel vrijstaande woningen en unieke waterwoningen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om een eigen droomhuis te bouwen op een van de vrije kavels en worden er voor het eerst appartementen aangeboden in Meerstad.

Tersluis wordt in 2 fases ontwikkeld. In totaal worden er circa 380 woningen en vrije kavels aangeboden. De voorverkoop van de eerste 113 woningen en kavels gaat op zaterdag 2 april van start. Belangstellenden zijn die dag tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum Meerstad.

Het Park
Aan de rand van Tersluis komt een groot park. Deze wordt vanwege het strand en de fiets- en wandelpaden een levendige ontmoetingsplek. Daarnaast krijgen sport, spel, cultuur en (buurt)festivals er ook de ruimte en komt er op termijn een horecavoorziening.
Kortom, een park om te beleven, in te ontspannen en in te spelen, voor alle leeftijden en voor iedereen. Een aanwinst voor Meerstad én voor de stad en regio.