1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Onverwacht vroegtijdig einde Ballon Fiesta 2014

Onverwacht vroegtijdig einde Ballon Fiesta 2014

Afgelopen zaterdag 23 augustus stond in het teken van een van de grootste luchtballonevenementen in ons land; de ‘Ballon Fiësta Meerstad’. Meerstad is al sinds 2010 het podium voor dit festijn en vierde daarom dit jaar haar lustrum met een uitgebreid middag- en avondprogramma voor het gehele gezin. 

De weersvoorspellingen, een van de belangrijkste ingrediënten voor het welslagen van de Ballon Fiesta, zagen er de gehele dag goed uit. De zon liet zich veelvuldig zien en de wind zou aan het begin van de avond verder afzwakken. Het middagprogramma dat vanaf 15.00 uur van start ging zorgde direct voor een goede sfeer op het veld en ook de helikoptervluchten, die men over Meerstad en Groningen kon maken, waren een razend succes!

Vanaf ongeveer 18.30 uur maakten de ballonvaarders zich op voor het vertrek van de tientallen ronde heteluchtballonnen & special shapes. Het beloofde weer een fraai schouwspel te worden boven Meerstad, totdat er op het laatste moment een wolkbreuk boven het ballonnenveld tot ontwikkeling kwam die zorgde voor een onverwacht vroegtijdig einde van de vijfde editie van de Ballon Fiesta Meerstad. Enorme pech natuurlijk, maar veiligheid is altijd de eerste prioriteit. Veiligheid voor de bezoekers, maar ook voor de passagiers, crewleden en piloten. De duizenden toeschouwers, die op het gratis toegankelijke evenement waren afgekomen, toonden begrip. Ook Night Glowing Meerstad is hiermee helaas komen te vervallen.

Wij willen iedereen, mede namens de organisatie, bedanken voor hun komst naar Meerstad!