Zaterdag 9 september: openingsfeest Meerstadlaan
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Zaterdag 9 september: openingsfeest Meerstadlaan

Zaterdag 9 september: openingsfeest Meerstadlaan

Met duurzame karavaan, wethouder van Niejenhuis trapt af

Na jaren van voorbereidingen en werkzaamheden kan het verkeer sinds begin augustus over de Meerstadlaan. Nu de zomervakantie voorbij is, gaan we dat samen met Meerstadjers, omwonenden en samenwerkingspartners vieren op zaterdag 9 september tussen 15.00 uur en 18.00 uur.

Wethouder Rik van Niejenhuis geeft rond 15.00 uur bij de rotonde van P+R Meerstad het startsein en daarna rijden we in een duurzame karavaan over de Meerstadlaan richting Park Meerstad. Aangekomen in Park Meerstad (rond 15.30 uur) zijn de wethouder en Dorpsbelangen Meerstad kort aan het woord. Daarna proosten we samen op deze mijlpaal.

Wil je komen kijken? Dat kan! Vanaf het fietspad langs de Meerstadlaan is de opening te volgen. Tot ongeveer 18.00 uur zijn de voertuigen uit de karavaan te bewonderen op de parkeerplaats bij Bureau Meerstad en in Park Meerstad. Ook is er in Park Meerstad een kleine duurzame markt met foodtrucks.

Meerstadlaan

De Meerstadlaan is de nieuwe hoofdontsluitingsweg voor Meerstad. Hij ligt tussen de A7 en Meerstad en loopt van de P+R Meerstad naar de Vossenburglaan. Auto’s, fietsen en openbaar vervoer hebben hiermee een nieuwe snelle route gekregen. De rijbanen zijn gescheiden door een groene strook. De planning is dat daar aankomend plantseizoen bomen in komen. Op verzoek van inwoners van Middelbert is er geen kruising gekomen met de Middelberterweg. De Meerstadlaan loopt er onderdoor.

Korte afsluiting Meerstadlaan

Op zaterdag 9 september tussen 15.00 uur en 15.30 uur kun je niet met de auto over de Meerstadlaan. Verkeer van en naar Klein Harkstede en de Vossenburglaan kunnen de rotonde van de Vossenburglaan/Hoofdweg blijven gebruiken tot kort voordat de karavaan over de rotonde rijdt. De rotonde Vossenburglaan/Hoofdweg is dan ook maar kort afgesloten. Het fietspad langs de Meerstadlaan en het fietspad langs de ‘nieuwe Borgweg’ blijft bereikbaar voor fietsers. Uiteraard blijft de Meerstadlaan bereikbaar voor hulpdiensten.