Optimist on Tour en Watersportweekend
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Optimist on Tour en Watersportweekend

Optimist on Tour en Watersportweekend

Watersporten voor iedereen in Meerstad

Kinderen die graag eens willen kennismaken met zeilen, suppen of kanovaren, zijn binnenkort van harte welkom op het Woldmeer. Donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni a.s. meert het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour van het Watersportverbond weer aan in Meerstad. Dit tweedaagse evenement geeft kinderen de gelegenheid om gratis kennis te maken met de watersport. Aansluitend aan Optimist on Tour organiseert Dorpsbelangen Meerstad op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni een Watersportweekend voor jong en oud.

“Optimist on Tour en Watersportweekend Woldmeer zijn twee mooie evenementen die goed passen bij Meerstad. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de watersport en het Woldmeer. Immers het Woldmeer is niet alleen voor de Meerstadjers maar voor iedereen die van onze mooie omgeving wil genieten.” aldus Jelle Dijkstra, Directeur Bureau Meerstad.

Optimist on Tour via scholen

Optimist on Tour Meerstad is een samenwerking tussen Bureau Meerstad, Zeil-Surfschool Meerstad en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen de 8 en de 12 jaar uit de regio komen met hun klassen 23 en 24 juni naar het Woldmeer in Meerstad, om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond.

Optimist on Tour buiten schooltijden vrij aanmelden

Ook na schooltijd, van 15:00 tot 18:00 uur kunnen kinderen gratis meedoen aan waterportactiviteiten. Hiervoor kunnen kinderen kunnen zich inschrijven via de website optimistontour.nl of aanmelden op locatie. Eerst krijgen de kinderen theorieles op de kant. Daarna gaan ze zelf aan het roer zitten van een optimist.

Watersportweekend van Dorpsbelangen Meerstad

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 11:00 – 16:00 uur vindt het Watersportweekend Woldmeer georganiseerd door Dorpsbelangen Meerstad plaats. Er worden diverse leuke watersportactiviteiten gratis aangeboden door verschillende watersportaanbieders uit de regio. Jong en oud is hiervoor uitgenodigd. Het evenement is verspreid over het Woldmeer. Activiteiten zijn te vinden aan het strand in Meeroevers, bij de haven aan de Waterviolier, aan het strand van Park Meerstad en bij de haven aan de Zijlkade in Tersluis. Naast sup, zeil en surf clinics is er een vrije inloop voor windsurfen, open water zwemmen, waterskiën, een waterlab en een rondvaartboot. Meer informatie: www.watersportweekendwoldmeer.nl