Optimist on Tour meert aan in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Optimist on Tour meert aan in Meerstad

Optimist on Tour meert aan in Meerstad

-PERSBERICHT-

Meerstad, 15 juni 2017

Van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juli komt het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour naar Groningen om aan te meren in het natuur- en waterrijke woongebied Meerstad. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs kunnen kinderen in de regio deze dagen leren zeilen in een Optimist op het Woldmeer. Daarnaast zijn er ook activiteiten als kanovaren en lopen over het water in een waterbal. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

Het Woldmeer van Meerstad
Het Woldmeer is het kloppend hart van Meerstad, aan de rand van de bruisende stad Groningen. Een aantrekkelijk recreatiemeer dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. De komende jaren wordt dit meer nog groter en daarmee nog interessanter voor de watersport. Met zwemmen, surfen, bootje varen én natuurlijk zeilen. “Je kunt hier dus veel meer dan alleen ontspannen wonen en genieten van een prachtig uitzicht”, zegt Tanja Bootsman van Bureau Meerstad, die aangeeft super blij te zijn met de samenwerking om kinderen deze zomer het plezier te laten beleven van de watersport!

Optimist on Tour
Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Educatief lesprogramma scholen en kinderen
Ook basisscholen uit de regio Groningen nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma, georganiseerd door instructeurs van Optimist on Tour, bereiden de kinderen zich optimaal voor op een kennismaking met de watersport. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie. Kijk op optimistontour.nl voor meer informatie en inschrijven.

Voor het laatste nieuws van de Optimist on Tour, houd optimistontour.nl of de Facebook pagina van Optimist on Tour in de gaten.

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Waterlab, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op het water. Veel van de deelnemers hebben een stap gemaakt naar een lokale watersportvereniging of vaarschool.
Optimist on Tour is een initiatief van Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd.