Park Meerstad opent met mega expositie ‘Kunst is mijn natuur’
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Park Meerstad opent met mega expositie ‘Kunst is mijn natuur’

Park Meerstad opent met mega expositie ‘Kunst is mijn natuur’

Vrijdag 18 september is het zover: de mega expositie ‘Kunst is mijn natuur’ gaat van start in het 10 hectare grootte landkunstproject Park Meerstad. Er worden ongeveer 130 kunstwerken geëxposeerd die speciaal zijn gecreëerd voor de gelegenheid. 

Datum   : 18 september 17.00 uur tot 27 september 17.00 uur
Locatie  : Zijlkade 2, Meerstad
Website : www.parkmeerstad.nl

Kunst is mijn natuur

De oproep voor de expositie ‘Kunst is mijn natuur’ werd aangejaagd met de hulp van stadsdichter Renee Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen. Er zijn unieke gedichten geschreven voor het thema. In totaal hebben 190 kunstenaars uit de regio zich aangemeld. Hieruit zijn 85 geselecteerd. 

Over Park Meerstad

Het ontwerp van het landkunstpark komt uit handen van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra. Ook bewoners hadden een stem in het geheel. Het ontwerp is ontstaan door letterlijk een laken op schaalmodel te plooien. CBK Groningen heeft in opdracht van Bureau Meerstad en Gemeente Groningen het project begeleid

Het resultaat is een groen en glooiend kunstwerk met een groot speelveld, bloemrijke groene heuvels, talrijke grassoorten en bomen en een natuurlijke speelplaats met kabelbaan. Het bijbehorende strand krijgt vanaf 2021 haar eigen horecagelegenheid. Het park is voor alle Stadjers en Meerstadjers die willen wandelen, ontspannen en ontmoeten.

Verliefd geworden?

Bijna alle kunst die in Park Meerstad is tentoongesteld wordt geveild. Vanaf donderdag 24 september vind je alle kunst terug op de parkmeerstad.nl. Je kunt dan in alle rust terugkijken naar je favoriete werk en bieden op je favoriete stuk.

Breng je bod uit

Breng een bod uit van minimaal € 75,- via kunst@meerstad.eu ovv het nummer dat vermeld staat bij het kunstwerk.

De veiling sluit op maandag 5 oktober 12.00 uur. De hoogste bieder mag het kunstwerk in ontvangst nemen.

Let op!

Omdat de kunstwerken gedurende tien dagen in de buitenlucht hebben gehangen, kan de kunst lichtelijk beschadigd zijn of schade hebben opgelopen door de blootstelling aan vocht van dauw of regen. De kunstwerken hebben een beschermingslaag gekregen en de meest kwetsbare kunstwerken worden extra in de gaten gehouden.

Je kunt je interesse laten weten door te mailen naar kunst@meerstad.eu onder vermelding van het nummer van het werk.