Plezier op het Woldmeer met Optimist on Tour
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Plezier op het Woldmeer met Optimist on Tour

Plezier op het Woldmeer met Optimist on Tour

Tijdens het 3-daagse evenement Optimist on Tour hebben in circa 600 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Het evenement vond plaats van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus. Het prachtige weer zorgde voor extra plezier en dat was te zien. Overal waren kinderen met stralende gezichten te zien na hun les kanovaren, suppen en zeilen. De gezellige locatie in de havenkom aan de Waterviolier droeg daar zeker aan bij. Vanuit de omliggende straten kwamen bewoners met hun kleedje op de kade zitten om te kijken hoe de kinderen zich op het water vermaakten.

Speciaal programma basisscholen

Op donderdag en vrijdag overdag was er een speciaal lesprogramma voor de basisscholen uit de regio. In 1,5 uur tijd leerden de kinderen van de groepen 5 t/m 8 de beginselen van de watersport en mochten ze zeilen in de jeugdzeilboot optimist, suppen en kanovaren. De les begon met uitleg over de boot, kano of het supboard en hoe er gepeddeld moest worden en daarna lekker het water op. Al snel hadden ze de slag te pakken en zigzagden de optimistjes over het water.

Ter voorbereiding hiervan kregen de deelnemende klassen voorafgaand een spreekbeurt op school aangeboden waarbij de kinderen alles leerden over de onderdelen van de optimist, knopen leggen, de wind en het water.

Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk de fotoreportage hier.

Grote belangstelling vrije inschrijving

Op donderdag en vrijdag tussen 16:00 en 18:00 uur en op zaterdag de hele dag konden kinderen zich individueel inschrijven voor een uur les op het water. Hier werd goed gebruik van gemaakt en bijna alle plekken waren continu bezet. Eenmaal kennis gemaakt met de watersport werden de kinderen aangemoedigd om bijvoorbeeld eens een kano of supboard te huren bij Strand Meeroevers of nog eens een proefles te nemen bij een lokale watersportvereniging.

We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en een fijne samenwerking met Optimist on Tour die dit evenement vooral voor de kinderen tot een succes hebben gemaakt.