Proef het eerste Woldmeerbier
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Proef het eerste Woldmeerbier

Proef het eerste Woldmeerbier

Meerstad schenkt water aan de stad tijdens Let’s Gro

Tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro kunnen bezoekers aan de magische Fontijnbar op het Waagplein meedenken over de toekomst van het Woldmeer. Want het Woldmeer is van iedereen. Hoe zorgen we ervoor dat steeds meer mensen van het Woldmeer genieten? Voor wie wil weten hoe het Woldmeer smaakt, is er het eerste Woldmeerbier.

Recreatie voor iedereen

Nog lang niet iedereen weet dat Groningen al jaren een prachtig, kraakhelder recreatiemeer rijker is; het Woldmeer. De komende jaren groeit het Woldmeer van de huidige 70 hectare naar 130 hectare. Ook daarna blijft het meer groeien tot het ongeveer net zo groot is als het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas samen. Dat biedt vele mogelijkheden. Hoe maken we daar optimaal gebruik van? Breng tussen woensdag 30 oktober en zaterdag 2 november een bezoekje aan de Fontijnbar op het Waagplein en vertel het onze enquêteurs.

Proef het eerste Woldmeerbier ‘Wal & Schip’

De waterkwaliteit van het Woldmeer is zo goed dat het na één enkele filtering al drinkbaar is. Brouwerij Ludina uit Groningen brouwde voor ons van dat heldere water het eerste Woldmeerbier genaamd ‘Wal & Schip’. Alle ingrediënten komen uit de buurt. De gerst is verbouwd door boeren uit Noord-Groningen, waarna hiervan in de Eemshaven mout is gemaakt. Ook is er Zuidbroekse cascadehop en gist toegevoegd. Deze hop geeft het biertje zijn licht bittere en stevige smaak. Door de toevoeging van deze hop is Wal & Schip niet een pilsje maar een IPA (India Pale Ale). Het bier wordt alleen geschonken bij de Fontijnbar.