1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Provincie investeert 2,5 miljoen euro in vaarverbinding Meerstad

Provincie investeert 2,5 miljoen euro in vaarverbinding Meerstad

– Persbericht Provincie Groningen –

Provincie investeert 2,5 miljoen euro in vaarverbinding Meerstad
Investering geeft flinke impuls aan toerisme en recreatie in Groningen

De provincie investeert 2,5 miljoen euro in de aanleg van een vaarverbinding die Meerstad straks aansluit op het recreatieve vaarnetwerk van de rest van ons land. Daarnaast worden er onder meer meer fiets- en wandelroutes aangelegd rondom het meer en komen er voorzieningen voor watersporters. Het project is onderdeel van de gebiedsonwikkeling van Meerstad: aan de oostkant van de stad Groningen, ten noorden van Harkstede komt straks een groot recreatiegebied dat op termijn te vergelijken is met het Paterswoldsemeer. Met de investering wil het college de toeristische infrastructuur in onze provincie flink versterken.

Het toekomstige recreatiegebied is nu nog agrarisch land. Over 10 tot 15 jaar zal het getransformeerd zijn tot een aantrekkelijke waterrijke recreatieve omgeving voor de stad en de regio. Van het meer, dat officiëel Woldmeer heet, is het eerste deel nu gegraven en het zal meegroeien met de ontwikkeling van Meerstad.

Werkgelegenheid
De gebiedsontwikkeling van Meerstad maakt weer onderdeel uit van de Regiovisie Groningen-Assen, waarmee de provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten de kernkwaliteiten van deze regio willen versterken.
De 2,5 miljoen euro komt uit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn. Hoofddoel van dit programma is het versterken van kansrijke sectoren en de ruimtelijke economische structuur van Noord-Nederland. De ontwikkeling van toerisme en recreatie biedt kansen voor de werkgelegenheid, zo is de afgelopen jaren gebleken.

Persbericht Provincie Groningen