Deze maand: start realisatie viaduct Onderdoorgang Middelberterweg
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Deze maand: start realisatie viaduct Onderdoorgang Middelberterweg

Deze maand: start realisatie viaduct Onderdoorgang Middelberterweg

Binnenkort starten we met de realisatie van het viaduct dat over de onderdoorgang Middelberterweg komt en de toekomstige Middelberterweg gaat vormen. In dit nieuwsbericht geven we een update over de werkzaamheden die daarbij horen.

Regelmatig brengen we omwonenden en belanghebbenden op de hoogte over de voortang van de onderdoorgang Middelbertweg. De onderdoorgang Middelberterweg is een onderdeel van de nieuwe ontsluitingsroute (de Meerstadlaan en de ‘nieuwe’ Borgweg). Een overzicht van alle nieuwsberichten over de onderdoorgang Middelbertweg vind je hier.

Viaduct Middelberterweg

Het viaduct bestaat uit acht geprefabriceerde betonliggers met een overspanning van ruim 30 meter. De geprefabriceerde betonliggers wegen ongeveer 67.000 kilo per stuk. De liggers zijn geproduceerd in Duitsland (Xanten). Het transporteren van deze liggers valt onder bijzonder transport en daar gelden ook bijzondere regels voor. Deze vorm van transport mag in Duitsland enkel gebruik maken van de openbare weg tussen 22:00 uur en 06:00 uur. Om deze reden zullen de eerste vrachtwagens, alles volgens planning verloopt, op dinsdag 29 november tussen 22:00 uur en 23:00 uur vertrekken vanaf de fabriek in Duitsland en op woensdag 30 november rond 03:00 uur aankomen op de bouwplaats.

Werkzaamheden

De eerste liggers arriveren dus woensdag 30 november rond 03:00 uur ’s nachts op de bouwplaats. Woensdag rond 14.00 uur worden de eerste liggers op de plek van bestemming gehesen. Dit doen we vanuit de betonnen onderdoorgang door middel van een 400 tons kraan. Uiteraard doen wij er alles aan om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Het plaatsen van de laatste liggers vindt plaats op donderdag 1 december onder reguliere werktijden.

Uitkijkpunt

Het plaatsen van de liggers duurt ongeveer 2 dagen (woensdag 30 november en donderdag 1 december). Woensdagochtend 30 november rond 11.30 uur beginnen we met het plaatsen van de eerste ligger. Mocht je het leuk en interessant vinden om een kijkje te nemen bij deze werkzaamheden dan kun je nabij Middelberterweg 8 gebruik maken van ons uitkijkpunt. Vanaf dit punt heb je een overzicht over de gehele bouwplaats. Het uitkijkpunt is geopend van 07:00 uur tot 17:00 uur. Je bent van harte welkom!

Foto’s afkomstig van Schagen Infra

Aanspreekpunten

Remon Brakke (uitvoerder en aanspreekpunt omgeving) is dagelijks aanwezig op de bouwplaats en is het aanspreekpunt voor de omgeving. En vanuit Bureau Meerstad is Sytze Visser (directievoerder opdrachtgever) elke woensdag vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur aanwezig in de woning aan de Middelberterweg 3 naast het projectgebied.

Communicatie

De omwonenden aan de Middelberterweg houden we rechtstreeks op de hoogte door middel van nieuwsbrieven en nieuwsbulletins. Andere omwonenden en belanghebbenden in de omgeving houden we op de hoogte via de omgevingsapp Schagen Infra. Wil je de app installeren, volg dan de volgende stappen:

  1. Ga naar de App- of Playstore
  2. Zoek op ‘Schagen Infra’;
  3. Klik op installeren;
  4. Open de app en klik op het project Onderdoorgang Middelberterweg;
  5. Nu volg je het project en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Mocht je vragen hebben over het project, dan vragen wij je dit zoveel mogelijk via de app te doen. Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Als het niet mogelijk is om je vraag via de app te stellen, dan kun je een mail sturen naar middelberterweg@salverda.nl.