Recreatieve hardloopwedstrijd MEER-run op 19 mei a.s. – Inschrijving is gestart!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Recreatieve hardloopwedstrijd MEER-run op 19 mei a.s. – Inschrijving is gestart!

Recreatieve hardloopwedstrijd MEER-run op 19 mei a.s. – Inschrijving is gestart!

-PERSBERICHT-

Meerstad, 3 april 2017

Op vrijdag 19 mei vindt de tweede editie plaats van de MEER-run. Een hardloopwedstrijd die je dwars door de karakteristieke dorpskernen Middelbert en Engelbert leidt en je dit jaar voor het eerst ook meevoert door het eigentijdse woon- en recreatiegebied Meerstad. Onderweg ervaar je de rust en de schoonheid van de natuur en komt de historie tot leven. De run kent een afstand van circa 4 mijl (6,4 km) en wordt dit jaar georganiseerd door ToMoveYou en Bureau Meerstad. Het startschot van de MEER-run luidt om 19.30 uur bij het sportpark in Engelbert.

MEER-run
De MEER-run is een evenement met tijdregistratie. Het parcours sluit grotendeels aan bij die van het ‘Ommetje’; een prachtige wandelroute die in 2016 mede mogelijk is gemaakt door Landschapsbeheer Groningen. De route kent zowel verharde als onverharde paden (deels over weilanden) en onderweg kom je karakteristieke woonhuizen, middeleeuwse kerken en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden tegen. In Meerstad aangekomen loop je grotendeels langs de oevers van het Woldmeer. Tot slot ga je via het ‘eetbare’ pad, dat omringd is door fruitbomen, richting finish in Engelbert. Kortom, met de MEER-run geniet je van een veelzijdig en uitdagend hardloopparcours!

Inschrijving
Wie mee wil doen met de MEER-run kan zich tot en met woensdag 10 mei 2017 inschrijven. Er is geen na-inschrijving. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen €7,50. Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op www.meer-run.nl.