Reportage rondleiding Park Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Reportage rondleiding Park Meerstad

Reportage rondleiding Park Meerstad

Er wordt volop gewerkt aan het unieke Park Meerstad en de contouren ervan beginnen zich al aardig af te tekenen. Aanleiding voor ons om op 4 oktober jl. een rondleiding te organiseren voor bewoners en pers. Ook wethouder Roeland van der Schaaf was speciaal uitgenodigd voor de bijeenkomst. Hij legde het eerste stukje van het betonnen fietspad, dat straks kaarsrecht door het heuvelachtige landschap snijdt.
Bent u ook benieuwd naar het verloop van deze informatieve en gezellige avond? Bekijk dan de videoreportage!

Ontwerpers aan het woord
Park Meerstad is het grootste openbare land-art project van Nederland. De rondleiding werd verzorgd door de ontwerpers van het park: beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten. Tijdens de rondleiding legde kunstenaar Jeroen uit hoe hij tot het ontwerp van het park is gekomen. Aan de basis lag een tafellaken, dat hij plooide tot een ondergrond voor het park. Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten trekt samen met de kunstenaar op. Het is zijn taak om het ontwerp te vertalen. De ontwikkeling van Park Meerstad is een samenwerking tussen CBK Groningen, gemeente Groningen en Bureau Meerstad, en ook bewoners hadden een stem in het geheel.

De weetjes van het Park
De rondleiding trok zoveel bezoekers omdat veel bewoners nog geen duidelijk beeld hadden van de plannen voor het park. Door er echt doorheen te wandelen, ondanks dat het nu nog vooral een hoop zand is, kreeg je een duidelijk beeld van wat je straks allemaal in het park kan beleven. Dankzij Mathijs en Jeroen kregen bewoners ook van alles te weten over het park. Wist je bijvoorbeeld dat Park Meerstad met 10 ha. net zo groot wordt als de drafbaan in het stadspark? En wist je dat er straks natuurlijke speelelementen in het park komen? We hebben alle leuke feitjes en weetjes rondom het park samengevat in een flyer die u hier kunt downloaden.