25 maart in verkoop: eilandproject Scheepslanden
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. 25 maart in verkoop: eilandproject Scheepslanden

25 maart in verkoop: eilandproject Scheepslanden

Na de succesvolle verkoop van 71 vrije kavels op de eerste wooneilanden in De Zeilen in 2019, heeft Bureau Meerstad een nieuw eilandproject ontwikkeld. Op 25 maart 2021 start de verkoop van project Scheepslanden. Scheepslanden is onderdeel van De Zeilen fase 2 en bestaat uit 28 vrije kavels die allemaal aan het Woldmeer liggen. De kavels, bestemd voor zelfbouw, zijn verdeeld over twee grote wooneilanden die zijn verbonden met de Vossenburglaan, de hoofdroute door Meerstad.

Waar voorheen weilanden waren, zijn sinds november 2019 tientallen graafmachines aan het werk geweest om de nieuwe wooneilanden uit te graven. In totaal is er zo’n 800.000 m3 grond verzet. Ter illustratie: dat is genoeg voor een heuvel van 30 meter hoog en een omtrek van 1 kilometer. Het Woldmeer groeide hierdoor met ongeveer 35 hectare. De totale ontwikkeling van De Zeilen en de doorbraak naar de roeibaan (gepland in 2022), maken het Woldmeer circa 120 hectare groot. Ook daarna blijft het meer groeien tot het ongeveer net zo groot is als het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas samen (350 hectare).

Over Scheepslanden

Eilandproject Scheepslanden bestaat uit 28 zelfbouwkavels op één van de mooiste plekken van Groningen: de wooneilanden van De Zeilen, de vierde wijk van Meerstad. Scheepslanden is speciaal voor de zelfbouwers die aan het roer willen staan van hun droom(t)huis op een wooneiland. De kavels zijn gelegen aan één van de mooiste en schoonste meren van Nederland: het Woldmeer.

De prijzen variëren van € 207.745,- tot en met € 454.040,- v.o.n.
De kaveloppervlaktes variëren van ca 580 m2 tot ca 1415 m2.

Online Scheepslanden evenement

Benieuwd naar Scheepslanden? Beleef Scheepslanden thuis vanuit je luie stoel! Van 12 maart tot en met 15 maart 2021 organiseren wij een online evenement. Tijdens het evenement kom je alles te weten over Scheepslanden, kun je de verkoopprocedure downloaden, maken we de definitieve prijzen en kaveloppervlaktes bekend en kun je de kavelpaspoorten bekijken.

Wanneer?
Vrijdag 12 maart tot en met maandag 15 maart 2021

Waar?
Online, vanuit je luie stoel via: www.scheepslanden.eu

Hoe laat?
Het evenement start op vrijdag 12 maart om 12:00 uur. Je kunt op ieder moment van de dag digitaal ‘langskomen’. Het evenement eindigt op maandag 15 maart om 17:00 uur.

Start verkoop 25 maart

Op 25 maart 2021 start de verkoop van Scheepslanden. Vanaf dat moment kun je het inschrijfformulier downloaden op onze website en via verkoop@meerstad.eu inleveren. De sluitingsdatum is 5 april 2021.

Over De Zeilen

In De Zeilen is in totaal plek voor ongeveer 600 gevarieerde woningen en kavels, een tijdelijke school, kinderopvang en commerciële voorzieningen. De Zeilen wordt een woongebied voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor een Knarrenhof en tiny houses. Er komen ook sociale huurwoningen en rijwoningen. De Sluisbuurt wordt de overgang tussen de wijken Tersluis en De Zeilen. Hier komt een gezellig plein bestemd voor winkeltjes zoals een groenteboer, bakker en een horecavoorziening met terras.