1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Scholieren tonen groene vingers tijdens maatschappelijke stage

Scholieren tonen groene vingers tijdens maatschappelijke stage

Donderdag 1 november staken er weer zo’n 35 leerlingen – ditmaal uit klas 2 van het Wessel Gansfortcollege – hun handen uit de mouwen tijdens een natuurwerkdag in het plangebied Meerstad. Na het ontvangst en een korte inleiding door Bureau Meerstad ontvingen de scholieren een toelichting over de activiteiten en kregen ze instructies over o.a. het gereedschap en veiligheid. Aansluitend trokken ze per fiets het veld in en was het tijd voor zagen, takkenrillen maken en meer.

Maatschappelijke stages
Maatschappelijke stages staan bij steeds meer scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs op het programma. Een maatschappelijke stage is een vorm van leren binnen of buiten de school, waarbij leerlingen vanuit de school door vrijwilligersactiviteiten kennismaken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen.

Sinds een aantal jaren kunnen scholieren ook bij Landschapsbeheer op maatschappelijke stage. Denk hierbij aan mooie klussen, projecten, vrijwilligersdagen of meehelpen met het organiseren van een werkdag voor natuur en landschap.