Start aanleg P+R-locatie Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Start aanleg P+R-locatie Meerstad

Start aanleg P+R-locatie Meerstad

Deze week begint de gemeente Groningen met de aanleg van P+R-locatie Meerstad aan de Driebondsweg. Automobilisten die vanuit het oosten naar Groningen rijden, kunnen vanaf september hun voertuig achterlaten op het nieuwe P+R-terrein en met de bus of fiets de reis vervolgen in de stad. De gratis Park and Ride krijgt ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen.

Aan de randen van de stad liggen inmiddels vijf P+R’s. De locaties zijn bedoeld om de stad beter bereikbaar te maken voor automobilisten die naar het centrum willen. Vanaf de parkeerterreinen vertrekken er regelmatig bussen naar de binnenstad. Ook staan op de meeste terreinen fietskluizen en afsluitbare fietsenstallingen voor bedrijven. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de P+R’s en helpt reizigers slim te reizen en de stad bereikbaar te houden.

Groen
P+R Meerstad krijgt een groen uiterlijk. Er komen ongeveer 150 bomen in de plaats van de 56 bestaande die worden gekapt. Voor de oriëntatie van de vleermuizen plant de gemeente zeven ‘vleermuisbomen’. Ook komt er een bijenweide met bloemrijke planten. Naast abri’s, reizigersinformatie en openbare fietsenstallingen komen ook hier fietskluizen en overdekte, afgesloten fietsenstallingen voor bedrijven.

Werkzaamheden
Automobilisten kunnen vanaf begin september gebruik maken van P+R Meerstad. Per uur gaan er zes bussen rijden. De lijn 5 rijdt langs het UMCG en het centrum naar het hoofdstation. De werkzaamheden gaan na de opening nog door. Het terrein wordt dan uitgebreid met een overkapte wachtruimte, een toiletvoorziening, een overkapping met zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Ook gaat de gemeente rond de zomer aan de slag met de naastliggende rotonde Beneluxweg. Het gaat om de reconstructie van de bestaande rotonde aan de St. Petersburgweg en de Driebondsweg.

Voor meer informatie over de P+R Meerstad kijkt u op de site van Groningen Bereikbaar.