1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Start bouw brede school Meeroevers

Start bouw brede school Meeroevers

Meerstad gaat 3 september 2012 naar school
Vandaag start de bouw van de school in Meerstad. Hiermee realiseert de gemeente Slochteren al voor de eerste bewoners van Meeroevers een voorziening op het gebied van basisonderwijs en kinderopvang. De brede school wordt een semipermanent, modern gebouw met groeimogelijkheden, zodat er op termijn ongeveer 400 kinderen in Meeroevers kunnen leren en spelen.

Zowel de school als haar omgeving zijn bijzonder. Er is namelijk gekozen voor een zogenaamde samenwerkingsschool, waarbij openbaar onderwijs en protestants-christelijk onderwijs op basis van gelijkwaardigheid samenwerken, volgens het vijfdagen model. Bovendien wordt de omgeving van de school ingericht als natuurspeelplaats. Daarmee bevinden de school en het plein zich in de ruimtelijkheid van de natuur en de vrijheid van de omgeving die zo kenmerkend is voor Meerstad.

Natuurspelen
Natuurspelen betekent dat een gebied dusdanig wordt ingericht dat het aanleiding geeft tot spelen, avonturen en spel. In de gemeente Slochteren wordt dit principe al enige jaren met succes toegepast. Het blijkt een duurzame en toekomstbestendige manier om kinderen vroegtijdig in aanraking te laten komen met hun leefomgeving en zelf op creatieve wijze hun spel te ontdekken. Bij de nieuwe school in Meeroevers zal een gebied ter grootte van de Groningse Grote Markt worden ingericht met  onder meer bosjes, heuvels, stapstenen, struinpaden en verstopplekken.