Feestelijke start bouw Parkrand in Meerstad: wijk Groenewei bijna klaar!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Feestelijke start bouw Parkrand in Meerstad: wijk Groenewei bijna klaar!

Feestelijke start bouw Parkrand in Meerstad: wijk Groenewei bijna klaar!

Op vrijdag 8 maart is de start bouw gevierd van het nieuwbouwproject Parkrand in de wijk Groenewei in Meerstad. Wethouder Rik van Niejenhuis gaf samen met Arnoud Gils (directeur Van Wijnen) en Kiki Ongering (ontwikkelaar Van Wijnen) het symbolische startsein voor het leggen van de laatste begane grond vloerplaat waar toekomstige bewoners hun persoonlijke boodschap op achter hebben gelaten. Na deze handeling is samen met de wethouder, ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen de start bouw gevierd van 29 appartementen van Parkrand Estate. De bouw van de 18 eengezinswoningen van Parkrand BLVD start dit voorjaar. Daarnaast was er de gelegenheid voor de bewoners om hun nieuwe buren te ontmoeten.

Nieuwbouwproject Parkrand ligt aan de entree van de wijk Groenewei. Het appartementengebouw Parkrand Estate krijgt zes woonlagen en komt in de elleboog van De Vossenburglaan. Daarnaast komen de eengezinswoningen van Parkrand BLVD. De eengezinswoningen liggen wat verhoogd in het landschap, op een gemetseld terras met uitzicht over Park Meerstad en het Woldmeer. De toekomstige bewoners van Parkrand komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De eengezinswoningen zijn uitverkocht, enkele appartementen zijn nog beschikbaar.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Rik van Niejenhuis, directeur Van Wijnen Groningen Arnoud Gils, projectontwikkelaar Van Wijnen Kiki Ongering

Wethouder van Rik van Niejenhuis is blij met de start van Parkrand: “Hiermee is de wijk Groenewei in Meerstad bijna afgerond. Parkrand is een veelzijdig project met woningen voor iedereen: zowel appartementen als eengezinswoningen.”

Eind 2023 is Van Wijnen gestart met de bouw van de appartementen van Parkrand Estate. Projectontwikkelaar Kiki Ongering merkt dat bewoners zich nu al verheugen op de oplevering van hun nieuwe woning: “We zien dat veel 50-plussers, waarvan de kinderen en kleinkinderen al in Meerstad wonen, bewust hebben gekozen voor een appartement in dezelfde wijk. Met de komst van de appartementen van Parkrand Estate komen generaties samen. We zijn als Van Wijnen trots op dat de toekomstige bewoners gelijkvloers kunnen wonen in de buurt van hun families. “

Herman en Karen Zant hebben een appartement op de derde verdieping gekocht van Parkrand Estate. “We wonen nu in Haren en hebben bewust gekozen voor een appartement in Meerstad met een groot dakterras vanuit waar we het meer en park zien. Onze twee kinderen en kleinkinderen wonen al in Meerstad. Daar wonen we straks heel dichtbij”.

Over Groenewei

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en supermarkt Jumbo. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk.
Alle koopprojecten in Groenewei zijn op dit moment in aanbouw of gebouwd. Zodra de nieuwe school in Groenewei is opgeleverd worden er nog sociale huurwoningen gebouwd. Daarna is de wijk klaar.