Meerstad groeit door: bouw nieuwbouwproject Parkhoven van start
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad groeit door: bouw nieuwbouwproject Parkhoven van start

Meerstad groeit door: bouw nieuwbouwproject Parkhoven van start

Vanmiddag gaf wethouder Rik van Niejenhuis het startsein voor de bouw van nieuwbouwproject Parkhoven in de wijk Groenewei in Meerstad. Dat deed hij samen met een van de toekomstige bewoners van Parkhoven en Remco van der Mossel, directeur van bouwbedrijf Heijmans. Alle drie hebben ze een baniervlag gehesen. Het gaat om de eerste fase van dit project, bestaande uit 13 woningen. In totaal komen er in dit project van Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande woningen. Parkhoven is het een na laatste nieuwbouwproject met koopwoningen in Groenewei.

De toekomstige bewoners komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei. Daarnaast zijn ze duurzaam doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Met een warmtepomp worden de woningen verwarmd en gekoeld. De eerste woningen uit deze eerste fase zijn al verkocht. Wethouder Rik van Niejenhuis is blij met de start van Parkhoven: “Met Parkhoven bouwen we verder aan Meerstad. Ik ben blij met deze ontwikkeling en wens de toekomstige bewoners veel plezier in hun nieuwe huis.”

Onderscheidende architectuur in een gezonde leefomgeving

“Op deze prachtige locatie realiseren we woningen met onderscheidende architectuur. We zorgen niet alleen voor een fijn thuis voor de kopers maar ook voor de dieren en natuur in de omgeving. Samen met onze ecologen hebben we gekeken naar deze flora en fauna. Zo hebben wij egelverblijven, insectenstenen en nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen geïntegreerd in ons project. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur,” vertelt Remco van der Mossel, directeur van Heijmans Woningbouw Noord.

Er zijn nog woningen beschikbaar. Lees hier meer informatie over de rijwoningen en over de halfvrijstaande woningen.

Over Groenewei

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. In de wijk is een basisschool met kinderopvang en een SuperHub met supermarkt en restaurant. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk.