Startsein gegeven voor vaarverbinding Woldmeer – Slochterdiep
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Startsein gegeven voor vaarverbinding Woldmeer – Slochterdiep

Startsein gegeven voor vaarverbinding Woldmeer – Slochterdiep

Vandaag verrichtten de wethouders Roeland van der Schaaf en Gea Huizing de officiële symbolische handeling voor de start van de werkzaamheden aan de vaarverbinding met Meerstad. Samen onthulden zij het ‘panorama-Meerstad’ op de locatie waar straks de entree is van de verbinding tussen het Woldmeer en het Slochterdiep. Het 180 graden doek laat zien hoe Meerstad de komende tijd landschappelijk gaat veranderen. De voorbereidingen voor dit grootschalige werk waarbij circa 650.000 m³ grond wordt verzet, gaan nu van start en duren voort tot eind 2014. De vaarroute met de sluis zal al rond volgend jaar zomer gereed zijn.

Naast de realisatie van de vaarverbinding met de sluis wordt de komende tijd ook het Woldmeer verder uitgegraven. Er ontstaan parkachtige gebieden met tal van recreatieve fiets- en wandelpaden en diverse pleisterplekken zoals een strand, een haven en tal van uitkijkposten. Daarnaast kent Meerstad ook een aantal archeologische vindplaatsen. Deze beschermde plekken worden straks volledig ingepast in de omgeving.

Met de investeringen in het landschap wordt verder gestalte gegeven aan de belofte van Meerstad als groen en waterrijk woongebied. Het Woldmeer wordt in oppervlakte uiteindelijk groter dan het Paterswoldsemeer en, door de vele eilanden die er komen, intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer. De gemiddelde waterdiepte wordt zo’n 1,50 meter en de vaardiepte 1,10 meter. Aan de westoever van het meer komt een strand met een aanlegsteiger en een mogelijkheid tot een horecagelegenheid. Om Meerstad te bereiken vaart men straks met een zeil- of motorboot via het Slochterdiep en de vaarverbinding zo het Woldmeer op.

Iedereen die nieuwsgierig is naar het ‘panorama-Meerstad’, kan deze nog tot uiterlijk 15 juni a.s. bekijken in het veld (via de afslag Driemerenweg).