SuperHub Meerstad naar verwachting medio augustus 2022 open
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. SuperHub Meerstad naar verwachting medio augustus 2022 open

SuperHub Meerstad naar verwachting medio augustus 2022 open

Misschien heb je het al gezien: de bouwwerkzaamheden aan de SuperHub in de wijk Groenewei in Meerstad zijn begonnen. Vastgoedontwikkelaar MWPO ontwikkelt daar de SuperHub met o.a. de supermarkt van de toekomst. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. De SuperHub wordt gebouwd door Brands Bouw.

Met een weidse blik naar de omliggende natuur is SuperHub Meerstad een vernieuwend winkelconcept waar men niet alleen de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden, zoals in eerste instantie een café en een gezondheidscentrum. Daarmee is de SuperHub een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier. Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie. Door de royale bouwhoogte wordt het een prachtige publieke ruimte. Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio augustus 2022 in gebruik genomen. De nieuwe school IKC Groenewei krijgt ook zijn plek aan het plein waar ook de SuperHub wordt gerealiseerd. Dit plein wordt een bijzonder onder landschapsarchituur aangelegd voorzieningencluster om de ontmoeting in de wijk Groenewei nog meer te bevorderen. Voor het ontwerp van het totale voorzieningencluster is LAOS Landschapsarchitecten verantwoordelijk.

Welke supermarkt er in de SuperHub komt, wordt naar verwachting begin november 2021 bekend gemaakt. Er zijn op dit moment nog drie supermarkten die in aanmerking komen om hun intrek te nemen in de SuperHub. Zodra we dat nieuws kunnen melden, wordt dat uiteraard bekend gemaakt via de Meerstad communicatiekanalen.

Wil je direct als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram, Twitter of Linkedin. Of word lid van de digitale Meerstad nieuwsbrief door je mailadres onderaan deze website achter te laten.