Terug naar de rust van de noordelijke provincies
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Terug naar de rust van de noordelijke provincies

Terug naar de rust van de noordelijke provincies

Er komen steeds meer mensen in Meerstad wonen. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waarom hebben ze besloten in Meerstad te gaan wonen?

We stellen je voor aan Chris en Jildau, ze hebben een 2 onder 1 kap woning gekocht in Meerstad. Het huis van Chris en Jildau is onderdeel van het woningbouwproject Watertuin in Meeroevers. Het is gelegen op een ruime kavel aan de oever van het Woldmeer. Vanuit hun huis hebben ze straks prachtig uitzicht over het water.

Heimwee naar het noorden

Chris en Jildau wonen momenteel nog in de Randstad maar wilden graag weer terug naar het noorden. “Chris als Groninger en ik (Jildau) als Friezin zijn 5 jaar geleden naar de Randstad verhuisd om zo een baan te vinden. Echter na 5 leuke jaren in de Randstad missen we beide familie, vrienden en de rust van de noordelijke provincies om ons heen.

Rust en ruimte vlak bij de stad

Chris en Jildau waren afgelopen donderdag eventjes in Meerstad. De bouw van project Watertuin gaat nu officieel van start en alle kopers zijn aanwezig en hebben de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten. De palen voor de fundering staan al in de grond en nu kun je goed zien waar het huis precies komt te staan. “Het totale plaatje sprak ons erg aan. Een huis aan het water en in de toekomst misschien wel een bootje. Daarnaast hebben we een ruime tuin die veel mogelijkheden biedt. We komen tot rust in een omgeving als Meerstad, maar voor de reuring vinden we het erg leuk om toch dicht bij de stad te wonen. De groene omgeving van Meerstad aan het water met veel ruimte en tóch dicht bij de stad is voor ons de ideale woonomgeving.”

“Wonen aan het water en tóch dicht bij de stad maakt voor ons het wonen in Meerstad uniek.”

Ideeën opdoen en delen op Instagram

Social media zijn ideaal om de vorderingen van de bouw van woning te volgen of de bouw van je eigen woning te delen. “We vinden het erg leuk om andere Instagram accounts te volgen om zo inspiratie op te doen voor ons huis. Daarnaast vinden we het leuk om te laten zien wat we zelf voor ideeën hebben betreft de inrichting van het huis als de tuin. Ook hebben we via onze Instagram pagina al contact gehad met toekomstige buren.”

Je kunt Chris en Jildau volgen via hun Instagram account @huizjeop14