1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Terugblik feestelijke eerste paal IJsbaanlocatie

Terugblik feestelijke eerste paal IJsbaanlocatie

Op 18 februari jl. vierden toekomstige bewoners van de IJsbaanlocatie, bestuurders en andere betrokkenen het slaan van de eerste paal. Een belangrijke stap voor zowel de bewoners die vanwege de komst van Meerstad verhuizen naar deze IJsbaanlocatie als Bureau Meerstad. Immers, hiermee brak een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van Meerstad. De symbolische starthandeling van de bouw van de eerste woningen op de IJsbaanlocatie werd verricht door wethouder Gea Huizing-Albronda van de gemeente Slochteren en wethouder Frank de Vries van de gemeente Groningen. Voorafgaande aan de officiële starthandeling werden
er toespraken gehouden door Jan Kleine, directeur van Bureau Meerstad en Cees Verstegen, burgemeester van Slochteren. Na de toespraak van de burgemeester werden er tegoedbonnen aangeboden aan de gezinnen die straks op deze unieke locatie komen te wonen. Deze bonnen, aangeboden namens Bureau Meerstad, konden worden ingeruild tegen twee paar schaatsen per gezin. De sfeer was compleet met muziek en ‘koek en zopie’.

Bij vertrek kregen alle aanwezigen een gratis toegangsbewijs mee voor de Wonen&Co beurs. Deze beurs, waar ook Meerstad haar plannen presenteert, vindt plaats van 18 t/m 21 maart in de Martiniplaza te Groningen.