Tewaterlating arken en aftrap voor 1000 Bomenplan was geweldige happening!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Tewaterlating arken en aftrap voor 1000 Bomenplan was geweldige happening!

Tewaterlating arken en aftrap voor 1000 Bomenplan was geweldige happening!

Het indrukwekkende transport van de eerste zeven drijvende woningen naar Meerstad is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. Onder grote belangstelling verrichtten de kopers van de woningen en wethouder Roeland van der Schaaf (gemeente Groningen) de officiële handeling voor de tewaterlating van de – zeker voor Noord Nederland – unieke woningen.
Aansluitend gaf wethouder Gea Huizing (gemeente Slochteren) ook het feestelijke startsein voor het 1000 Bomenplan Meerstad, waarna zij en vele bewoners enthousiast van start gingen met planten.

De waterwoningen schitteren momenteel in het Woldmeer en de eerste 200 bomen zijn geplant. De overige circa 300 bomen, die in de eerste fase van het 1000 Bomenplan zullen bijdragen aan het groene karakter van Meerstad en de Driebondsweg, worden de komende weken op hun plek gezet. Met de tweede fase van nog eens 500 bomen worden onder meer de gebieden rond de toekomstige vaarverbinding en de nieuwe buurten in Meeroevers aangekleed.

In de komende weken worden ook de waterwoningen verder gereed gemaakt zodat de kopers spoedig kunnen beginnen aan de inrichting, verhuizing en nog deze zomer kunnen genieten van hun nieuwe (t)huis in Meerstad.
Samen met onder meer de betrokken arkenbouwers ABC en Spruyt kijken we terug op een fantastische dag en danken we de wethouders, kopers, bewoners en alle bezoekers voor hun aanwezigheid!

Natuurlijk hebben we de activiteiten op deze zonovergoten dag ook vastgelegd. Een selectie is hier te zien in ons album op Facebook.