Toekomstige bewoners aan het woord: Meerstad geeft je een vakantiegevoel!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Toekomstige bewoners aan het woord: Meerstad geeft je een vakantiegevoel!

Toekomstige bewoners aan het woord: Meerstad geeft je een vakantiegevoel!

Er komen steeds meer mensen in Meerstad wonen. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waarom hebben ze besloten in Meerstad te gaan wonen?

We stellen je voor aan Goitzen en Rosiena. Goitzen en Rosiena wonen op dit moment nog in de stad Groningen, maar zijn nu hun droomhuis aan het bouwen in Zeilanden.

Meerstad, een oase van rust

Het was altijd al een droom van Goitzen om een eigen huis te bouwen. De combinatie van rust, natuur en het Woldmeer gaven de doorslag voor Goitzen en Rosiena om in Meerstad deze droom waar te maken. “We houden allebei van de stad Groningen. Maar we zijn ook natuurmensen. Meerstad heeft natuur, is rustig en ligt dichtbij de stad dus dat is ideaal. Wij hebben allebei een drukke baan en het lijkt ons heerlijk om thuis te komen na een drukke dag werken in een oase van rust. Bovendien geeft Meerstad je echt een vakantiegevoel!”

“Onze favoriete plek in Meerstad wordt vast en zeker onze achtertuin. Wij zitten op een mooie plek en kijken uit over het prachtige Woldmeer. We kunnen niet wachten totdat we er daadwerkelijk wonen.

Er komt veel bij zelfbouw kijken, maar je krijgt er iets heel moois voor terug

Goitzen heeft bijna 10 jaar gewerkt als ZZP’er in de bouw. Hij begeleidt de bouw van hun nieuwe huis en timmert zelf ook mee. “Tot nu toe verloopt alles volgens planning. Je loopt in de bouw altijd wel tegen dingen aan die niet helemaal goed gaan, maar dat moet je gewoon in het werk oplossen. Zo werkt dat nou eenmaal. Een tip voor andere mensen die aan zelfbouw beginnen: je moet het niet onderschatten, er komt heel veel bij kijken! Maar uiteindelijk krijg je er wel iets heel moois voor terug.” Goitzen en Rosiena hopen dat ze eind dit jaar hun nieuwe huis kunnen betrekken. Goitzen zegt: “Ik heb tegen Rosiena gezegd dat ik er met oud en nieuw wil slapen.”

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is in Meerstad een belangrijk thema. Kenmerkend voor Meerstad zijn de energiezuinige en gasloze woningen. Goitzen en Rosiena vinden duurzaamheid ook erg belangrijk. Goitzen vind het leuk om alles rondom duurzaamheid tot op de bodem uit te zoeken. De woning wordt extra goed geïsoleerd en er komen 28 zonnepanelen op het dak.

We krijgen echt hele leuke buren!

Goitzen en Rosiena wonen nog niet in Meerstad, maar hebben al wel een goede indruk gekregen van hun buurt. “Wij omschrijven de inwoners van Meerstad als sociale en gezellige mensen. We hebben al veel contact met onze toekomstige buren, we krijgen echt hele leuke buren!”