Toekomstige bewoners aan het woord: Meteen verliefd!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Toekomstige bewoners aan het woord: Meteen verliefd!

Toekomstige bewoners aan het woord: Meteen verliefd!

Er komen steeds meer mensen in Meerstad wonen. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waarom hebben ze besloten in Meerstad te gaan wonen?

We stellen je voor aan Nathan en Irene met hun twee zoons. Ze hebben een halfvrijstaande woning gekocht in Meerstad. Het huis van Nathan en Irene is onderdeel van het woningbouwproject Thuis in Tersluis. Het ligt op een schiereiland en wordt aan drie zijden omringd door water. Ze kijken straks vrij uit over het water en hun forse achtertuin heeft een ideale ligging op het zuidwesten.

Verliefd op de geweldige plek

De krapte op de huizenmarkt is enorm, daardoor is het best lastig om een huis te vinden dat voldoet aan je woonwensen. Maar soms is het in één keer raak. “Wij waren al langere tijd op zoek naar een nieuwbouwwoning in de stad, maar konden niet echt iets vinden waarbij we gelijk enthousiast waren en waarbij het totaalplaatje klopte. Meerstad was nog niet in beeld, tot we in 2017 een verkoopmanifestatie bij Bureau Meerstad hadden bezocht. Daar kwamen we in gesprek met Jasja Scholten, verkoopadviseur van VanWonen over het project Thuis in Tersluis. De huizen spraken ons direct aan en op haar advies zijn we op de locatie van het project gaan kijken. We waren gelijk verliefd op deze geweldige plek. De twee-onder-een-kapwoningen met uitzicht over het water sprak ons erg aan, dus besloten we diezelfde middag nog om een optie te nemen. Met één mail naar Jasja hadden we gelijk een optie op onze eerste voorkeur. Mooier kon het niet.”

Het beste van twee werelden

Soms heb je behoefte aan de drukte van de stad, andere momenten ben je toe aan rust en ruimte. In Meerstad kun je genieten van beiden. “We hebben beide een drukke baan, dus is het fijn om thuis lekker te kunnen ontspannen. Het mooie van Meerstad is het gevoel te hebben in een vakantiepark te wonen. De huizen, de omgeving en het water geven ons écht dat gevoel. De bootjes die je af en toe al ziet varen en steeds meer ziet liggen bij de huizen grenzend aan het water en de waterwoningen versterken dat gevoel. Daarnaast is de stad erg belangrijk voor ons. Wij zijn geboren en getogen in de stad en zijn verknocht aan Groningen. Bovendien werken we allebei in het zuiden van de stad en vinden het belangrijk om ook per fiets naar het werk te kunnen.”

De combinatie van het buitengevoel, het water en toch de stad lekker dichtbij. Dat maakt dit voor ons een unieke plek.

Genieten van het water

In Meerstad vind je veel huizen aan het water of zelfs op het water. Dit zorgt voor prachtige vergezichten en een gevoel van ruimte. “Wij hebben het geluk dat we het Woldmeer in onze voortuin hebben en de zon op kunnen zien komen boven het meer. We kunnen lekker wandelen (met de hond) rondom het meer of naar het strandje bij mooi weer. Daarnaast willen onze jongens wel graag een bootje om mee te varen op het meer, dus die zal er op den duur wel komen.”

Bouwproces in beeld

Via social media kun je heel goed inspiratie opdoen voor je huis, zo verzamel je op Pinterest allerlei leuke ideeën en kun je op Instagram de bouw van diverse huizen (ook in Meerstad) volgen. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in interieurs en ben daarnaast al langere tijd Instagram en Pinterest aan het afstruinen naar inspiratie voor ons nieuwe huis. Op Instagram zijn vele accounts waarin de vorderingen van nieuwbouw door mensen worden bijgehouden vaak in combinatie met interieurstyling. Het leek mij leuk om op deze manier onze bouwvorderingen bij te houden. Ik ben nog maar net begonnen, maar wie weet wat het uiteindelijk op zal leveren. Sowieso hou je er een leuk naslagwerk aan over, waarin alles staat van begin tot eind.”

Je kunt Nathan en Irene volgen via hun Instagram account @huisintersluis