Toekomstige bewoners aan het woord: vanaf het eerste moment verliefd op de wijk
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Toekomstige bewoners aan het woord: vanaf het eerste moment verliefd op de wijk

Toekomstige bewoners aan het woord: vanaf het eerste moment verliefd op de wijk

Er komen steeds meer mensen in Meerstad wonen. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waarom hebben ze besloten in Meerstad te gaan wonen?

We stellen jullie voor aan Annelies en Siemen. Zij verwachten in februari 2021 hun eerste kindje. Het stel heeft een watervilla gekocht in Meerstad. De watervilla’s liggen direct aan het Woldmeer in de wijk Meeroevers en hebben een eigen aanlegsteiger. De watervilla’s zijn onderdeel van het woningbouwproject Meeroevers Het Eiland.

Vanaf het eerste moment verliefd op de wijk

Toen Annelies en Siemen begonnen met de zoektocht naar een nieuwe woning dachten zij niet direct aan Meerstad. “We waren op zoek naar een nieuwbouwwoning rondom de stad Groningen en we zagen op Funda de advertentie van ‘Het Eiland’ in Meerstad. Eigenlijk hadden we allebei nog niet gedacht aan Meerstad, maar we waren wel nieuwsgierig. Daarom zijn we naar Meerstad gereden om de sfeer te proeven. Aangekomen in Meeroevers waren we gelijk verliefd op de wijk. Meerstad geeft je echt een vakantiegevoel en toen dachten we: ja wij willen hier wonen!”

Ruimte, groene omgeving, rust en toch vlakbij stad Groningen

Meerstad staat bekend om de ruimte, het groen en het Woldmeer. Dat is ook wat Annelies en Siemen belangrijk vinden in hun woonomgeving. “Wat Meerstad te bieden heeft is wel iets wat wij belangrijk vinden: de ruimte, groene omgeving, rust en toch vlakbij stad Groningen. En misschien wel het belangrijkste: het Woldmeer! Wij hebben recent een sloepje gekocht waarmee we heerlijk over het Woldmeer kunnen varen.”

Duurzaamheid is in Meerstad een belangrijk thema. De toekomstige woning van Annelies en Siemen is energiezuinig, voorzien van een bodemwarmtepomp en voorzien van vloerverwarming. “Duurzaam in combinatie met het comfort dat het geeft is echt heel fijn.”

Ons huis is onze favoriete plek

Over hun favoriete plek in Meerstad hoeven ze niet lang na te denken: “Ons huis natuurlijk! De tuin is niet heel groot, maar er is genoeg plek om te spelen. Het huis ligt in een hofje dus geen verkeer dat langs raast. De plek waar ons huis staat vinden we wel één van de mooiere plekken in de wijk omdat je direct aan het Woldmeer zit en dichtbij het strandje. De woningen aan het Oeverpad waar wij op uitkijken vinden we super gezellig. Daar heb je een plek waar kinderen samen komen om samen te spelen en met de kleine op komst is dat wel leuk. Dit is echt een leuke plek om op te groeien.”

Als alles volgens plan verloopt, krijgen Annelies en Siemen in mei 2021 de sleutel. “We gaan elke week wel even langs om te kijken hoe ver de bouw van ons huis is. We kunnen niet wachten totdat we in Meerstad wonen.”