Topjaar voor Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Topjaar voor Meerstad

Topjaar voor Meerstad

In 2018 circa 200 woningen verkocht

Voor Meerstad was 2018 een bijzonder goed jaar. Afgelopen jaar zijn er circa 200 woningen verkocht. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Toen werden bijna 100 woningen verkocht. In Meerstad staan nu in totaal 356 woningen en zijn 184 woningen in aanbouw. Er wonen zo’n 850 Meerstadjers. Wethouder Roeland van der Schaaf is blij met de ontwikkelingen in Meerstad: ‘Groningen groeit hard. We denken tot en met 2030 20.000 nieuwe woningen nodig te hebben en Meerstad speelt een belangrijke rol in die opgave. Bovendien is Meerstad door de ligging en de voorzieningen natuurlijk uniek in zijn soort.’

Steeds completer woongebied

De komende jaren wordt Meerstad een steeds completer woongebied. Er zijn al een school, een kinderopvang, een gezondheidscentrum en een strand met horecapunt. Ook is er een goede busverbinding met binnenstad en Hoofdstation. In 2019 gaat Park Meerstad open en ruim een jaar later volgen de supermarkt en de tweede school.

Uitbreidingsplannen

Vanwege de grote vraag naar woningen, werkt Bureau Meerstad aan uitbreidingsplannen. Tussen Meerstad en de oostelijke ringweg komt vanaf 2024 een nieuw woon- werkgebied met zo’n 1500 woningen. In 2021 gaat de nieuwe snelle verbinding naar Meerstad voor auto, fiets en openbaar vervoer open.

Nieuw aanbod woningen in Groenewei en De Zeilen

Na Meeroevers en Tersluis is Groenewei de derde wijk van Meerstad. De verkoop van woningen in deze wijk start medio 2019. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk te staan. Hier worden ook de supermarkt en de tweede school gebouwd. Als alles volgens planning verloopt, gaan daarnaast eind 2019 de eerste eilandkavels van de vierde wijk De Zeilen in verkoop.