Meerstad zoekt communicatieadviseur!
 1. Home
 2. Nieuws & Events
 3. Meerstad zoekt communicatieadviseur!

Meerstad zoekt communicatieadviseur!

Samen maken we betere plannen: kom je ons team versterken?

Bureau Meerstad is een zelfstandige organisatie met de gemeente Groningen als aandeelhouder. We hebben als opdracht plangebied Meerstad van zo’n 2.500 hectare te ontwikkelen naar een woon-, werk- en recreatiegebied met zo’n 8.000 woningen, een meer van 350 hectare en 75 hectare bedrijvenpark. Het begin is er. In huidig Meerstad wonen zo’n 2.700 ‘Meerstadjers’ met veel plezier. Om ook in de toekomst aan de vraag naar woningen te voldoen zijn nieuwe gebieden nodig. Hiervoor is in samenspraak met de omgeving de Agenda voor de Toekomst opgesteld. Dit is een plan op hoofdlijnen dat de komende jaren in deelplannen wordt uitgewerkt naar concrete stedenbouwkundige plannen en omgevingsplannen. Daarbij blijft het actief betrekken van de omgeving van groot belang. Want alleen samen maken we betere plannen; dat is onze overtuiging.

Voor deze nieuwe fase zijn we op zoek naar een enthousiaste, leergierige, medior communicatieadviseur (24-28 uur)

Wie willen we graag aan boord verwelkomen?

De nieuwe collega die bij ons aan boord komt in ons drijvende kantoor, is iemand die goed kan luisteren en mensen op het juiste moment informeert. Je bent van nature iemand die het leuk vindt om met mensen om te gaan en weet ze enthousiast te maken voor (nieuwe) plannen. Je houdt ervan om ingewikkelde vragen uit te gaan pluizen net zolang totdat je het goede antwoord hebt en je weet het antwoord te vertalen in simpele taal, zodat iedereen het begrijpt. Je vindt het leuk om ook organisatorische taken op te pakken en organiseert met gemak bijvoorbeeld een bewonersbijeenkomst voor 200 mensen. Een ingewikkelde tekst schrijven en redigeren voor verschillende doelgroepen vind je een uitdaging. En het maakt je niet uit of je dat nu doet voor offline of online media.

Inhoudelijk

Je ondersteunt de gebiedsontwikkelaars en projectleiders met communicatie-strategieën en bent verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en de inrichting van participatietrajecten ten behoeve van de gebiedsontwikkelingen. Vanuit deze functie adviseer je en creëer je draagvlak. Je levert een bijdrage aan de communicatie over de (toekomstige) plannen van plangebied Meerstad via onder andere de website en sociale media. Tot je taken behoort onder andere:

 • Het opbouwen en onderhouden van duurzame netwerken met stakeholders, zoals inwoners, bewonersorganisaties en belangenorganisaties;
 • Contacten onderhouden met gemeenten en andere overheden in het bijzonder met de communicatieadviseurs en bestuursondersteuners van de gemeentes Groningen en Midden-Groningen;
 • Je verzorgt perswoordvoering onder leiding van de gebiedsmanagers rondom projecten en initiatieven;
 • Je organiseert activiteiten in het kader van omgevingscommunicatie;
 • Je beheert zelfstandig de media die nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de website en sociale media.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo en/of wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar recente en aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening.
 • Je bent zelfstandig en ondernemend.
 • Je bent een goede teamspeler. Je draagt bij aan een fijne werksfeer en brengt positieve feedback in.
 • Je bent gericht op verbetering. Je vindt het een uitdaging om processen slimmer of sneller te laten lopen. Jouw drive is niet sneller werken, maar efficiënter werken.

Competenties en eigenschappen

 • Omgevingsbewustzijn
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Antenne voor trends, ontwikkelingen en gevoeligheden in samenleving en media
 • Zelfstandig
 • Flexibel in werktijden

Wat bieden we

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving waarin je veel eigen inbreng hebt.

De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. De hoogte van het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt eerst een jaarcontract met kans op een vaste aanstelling. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op ZZP-basis. Je gaat samenwerken met veel leuke betrokken collega’s. We maken tijd voor elkaar, ook om samen gezellige dingen te doen, bijvoorbeeld een boottocht op het Woldmeer of samen een gebied bezoeken om inspiratie op te doen voor ons werk.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jelle Dijkstra, directeur van Bureau Meerstad, telefoonnummer: 050 – 599 5710.

Procedure gesloten

Inmiddels is de procedure voor de bovenstaande vacature gesloten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.