Wij zoeken een projectmanager (32-40 uur)
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Wij zoeken een projectmanager (32-40 uur)

Wij zoeken een projectmanager (32-40 uur)

**Vacature gesloten**

voor duizenden mensen in Groningen. Wij gaan het doen! Doe je mee?

Wil jij er samen met ons voor zorgen dat duizenden mensen in Groningen de komende jaren een nieuwe woning vinden? Wil jij daar met hart en ziel een leidende bijdrage aan leveren vanuit ons drijvende projectbureau in het Woldmeer? Dan is deze vacature voor jou!

Een opgave van grote betekenis

De komende jaren bouwen we in plangebied Meerstad duizenden woningen, met veel oog voor duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid en natuur. We doen dat samen. Met omwonenden, belangenorganisaties en partners, in een openplanproces. En met een hecht, vrolijk en slagvaardig team collega’s uit verschillende vakgebieden. Want we geloven dat je samen betere plannen maakt. We hebben een prachtige en bijzondere opgave, die van grote betekenis is voor Groningen, de regio en Nederland. En natuurlijk vooral voor al die mensen die we hiermee een thuis bieden in onze noordelijke regio.

Op zoek naar een nieuwe collega

Meerstad groeit en Bureau Meerstad groeit mee. Er wonen nu zo’n 4.000 mensen en dat aantal neemt iedere dag toe. Meer dan 1.300 woningen staan er al, in de toekomst worden dat in het hele plangebied zo’n 10.000. Dat wordt een gevarieerde mix: veel sociale huur en betaalbare woningen, experimentele woonvormen, woningen aan water, woningen in bestaand groen of bij nieuwe natuur, klein en groot, basic en luxe, voor jong en oud en voor allerlei leefstijlen. En natuurlijk ontwikkelen we ook de bijpassende voorzieningen. We zijn de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. Om die te realiseren, moet er veel gebeuren. We zoeken een nieuwe collega die samen met ons van Meerstad een leuke plek wil maken om te (gaan) wonen, werken en recreëren en die met ons mee wil groeien.

Je eigen gebied: Grunopark/De Wierden

Je wordt verantwoordelijk voor een eigen gebied. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van het gebied rond de Grunoplas. Dat wordt een grote nieuwe wijk met veel water en veel bomen, ongeveer 3.000 woningen in verschillende woonmilieus en bijbehorende voorzieningen. Jij gaat ervoor zorgen dat we in 2025 kunnen gaan bouwen aan dit bijzondere nieuwe stuk Meerstad.

Meer informatie over het gebied vind je op www.toekomstmeerstad.eu/area/grunopark-dewierden/

Succesvol samen ontwikkelen

Als projectmanager heb je 1 doel: zorgen dat jouw deelgebied succesvol ontwikkeld wordt, binnen de planning, binnen het budget en in verbinding met alle stakeholders. Onze Agenda voor de Toekomst met het Wensbeeld 2050 en de politieke opdracht die we hebben, zijn het fundament voor je werk. En je kunt voortbouwen op de ijzersterke basis die we de afgelopen jaren hebben gelegd in het openplanproces. Daarnaast is er veel ruimte voor jouw eigen visie en creativiteit. Je bent als verbindende schakel voortdurend in gesprek met projectontwikkelaars, corporaties, gemeente, bewoners en belangenorganisaties. Verder werk je nauw samen met onze gebiedsmanager, planontwikkelaars, de projectsecretaris voor jouw gebied, ons civiele team en ons communicatieteam. Je neemt de lead, geeft leiding aan het projectteam, stuurt de planning aan en bereidt besluitvorming voor. Overleggen en bijeenkomsten met stakeholders initieer je en je pakt daarin een actieve rol, ook als woordvoerder.

Dit ben jij

Je bent een energieke, proactieve samenwerker die denkt in scenario’s en oplossingen en die beslissingen durft te nemen. Je hebt oog voor de mens en de impact van onze ontwikkeling en snapt hoe je in een complex krachtenveld (met soms conflicterende belangen) en in verbinding resultaat bereikt. Je hebt visie op het proces, weet wanneer je moet (onder)handelen en doet dat ook. Daarin ben je flexibel. Je springt op een snel rijdende trein: je bent in staat om je snel in te werken en snel te schakelen. Uiteraard ondersteunen we je daar vanuit ons kleine en hechte team bij. Dat schakelen kun je ook tussen verschillende partijen: soms zit je met bewoners om tafel, een andere keer meer een bestuurder of corporatie. Je staat stevig. Creatief ben je ook, net als sociaal en duidelijk in je communicatie. Waar je ook bent: met jouw persoonlijkheid en uitstraling breng je rust en vertrouwen. Idealiter heb je ruime ervaring als projectmanager. Ervaring in ruimtelijke ordening is fijn. Heb je dat niet? Dan leiden we je er on the job in op. Vooral vragen we je om je (net als wij) met heel je hart aan Meerstad te verbinden.

Dit hebben we jou te bieden

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische en innovatieve werkomgeving, waarin je jouw talenten op allerlei manieren kwijt kunt. Je komt te werken op een prachtige plek op het water, in een slagvaardig, gezellig en hecht team. We werken hard en doen ook veel leuke dingen samen, zoals stedentrips om inspiratie op te doen bij andere gebiedsontwikkelingen.

Het salaris is marktconform en maken we passend bij jouw opleiding, kennis en ervaring. Het aantal uur dat je bij ons komt werken, staat gelijk aan het aantal vakantiedagen dat je hebt. Werk je 40 uur per week, dan heb je recht op 40 vakantiedagen. Uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Onze intentie is dat je een vaste aanstelling krijgt, we beginnen met een jaarcontract.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jornand Veldman via 06 15238674.
Informatie over de ontwikkeling van plangebied Meerstad, de Agenda voor de Toekomst en het Wensbeeld 2050 vind je op www.toekomstmeerstad.eu.

We zien je sollicitatie graag tegemoet

Stuur je motivatie en CV uiterlijk maandag 26 februari 2024 vóór 10.00 uur naar info@meerstad.eu, onder vermelding van: sollicitatie projectmanager. De eerste gesprekken plannen we zo snel mogelijk daarna in.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.