Vacature! Wij zoeken een vastgoedontwikkelaar (32 – 40 uur)
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vacature! Wij zoeken een vastgoedontwikkelaar (32 – 40 uur)

Vacature! Wij zoeken een vastgoedontwikkelaar (32 – 40 uur)

Woningen voor duizenden mensen in Groningen. Wij gaan het doen! Doe je mee?

Wil jij er samen met ons voor zorgen dat duizenden mensen in Groningen de komende jaren een nieuwe woning vinden? Wil jij daar met hart en ziel plannen voor ontwikkelen vanuit ons drijvende projectbureau in het Woldmeer? Dan is deze vacature voor jou!

Een opgave van grote betekenis

De komende jaren bouwen we in plangebied Meerstad duizenden woningen, met veel oog voor betaalbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid, gezondheid en natuur. We doen dat samen. Met omwonenden, belangenorganisaties en partners, in een openplanproces. En met een hecht, vrolijk en slagvaardig team collega’s uit verschillende vakgebieden. Want we geloven dat je samen betere plannen maakt. We hebben een prachtige en bijzondere opgave, die van grote betekenis is voor Groningen, de regio en Nederland. En natuurlijk vooral voor al die mensen die we hiermee een thuis bieden in onze noordelijke regio.

Op zoek naar een nieuwe collega

Meerstad groeit en Bureau Meerstad groeit mee. Er wonen nu ruim 4000 mensen en dat aantal neemt iedere dag toe. Meer dan 1.300 woningen staan er al, in de toekomst worden dat in het hele plangebied zo’n 10.000. Dat wordt een gevarieerde mix: veel sociale huur en betaalbare woningen, experimentele woonvormen, woningen aan water, woningen in bestaand groen of bij nieuwe natuur, klein en groot, basic en luxe, voor jong en oud en voor allerlei leefstijlen. En natuurlijk ontwikkelen we ook de bijpassende voorzieningen.

We zijn de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. Om die te realiseren, moet er veel gebeuren. We zoeken een nieuwe collega die samen met ons van Meerstad een leuke plek wil maken om te (gaan) wonen, werken en recreëren en die met ons mee wil groeien.

Succesvol samen ontwikkelen

Samen plannen ontwikkelen voor diverse locaties in ons plangebied: dat is de kern van deze functie. ‘Samen’ vul je op allerlei manieren in. Met externe ontwikkelaars, met collega’s uit verschillende vakgebieden, ons kwaliteitsteam en met de omgeving. Jij bent daarin de spil.

Je lijnt de processen voor jouw plannen uit en begeleidt die. Je stelt de voorwaarden op, selecteert ontwikkelaars en onderhandelt met partijen over de ontwikkeling en verkoop van vastgoed en bouwkavels. Het resultaat leg je vast in contracten en je zorgt dat daar de handtekeningen onder komen die nodig zijn voor het vervolg. Tempo, planning, budget en kwaliteit bewaak je en je zorgt voor financiële verantwoording. Ondertussen signaleer je wat de omwonenden en andere betrokkenen belangrijk vinden en heb je oog voor de politiek-bestuurlijke context waarin we werken. Je informeert alle partijen tijdig en op maat en waar het kan of moet, initieer je participatie.

Je werkt binnen bestaande kaders, zoals uitwerkingsplannen, beeldkwaliteitsplannen, stedenbouwkundige kaders en grondexploitaties.

Je bent lid van ons team planontwikkelaars. En ook van de projectgroep voor de grote nieuwe gebieden die we de komende jaren ontwikkelen. Daar denk je vanuit jouw expertise en kennis van de markt aan de voorkant mee over de ontwikkeling en de grondexploitatie. We nodigen je uit het werk breed op te pakken, met een brede blik en brede inzet, op basis van jouw interesses en kwaliteiten.

Dit ben jij

Je bent een stevige, creatieve organisator die goed overzicht kan houden. Communicatief sterk, benaderbaar, duidelijk, scherp, verbindend en accuraat. Voor vastgoed en gebiedsontwikkeling heb je een passie. Je bent onderhandelingsvaardig en durft beslissingen te nemen. Met oog voor de mens en voor de impact van onze ontwikkeling. En met gevoel voor hoe je in een complex krachtenveld met soms conflicterende belangen resultaat bereikt. Je bent bekend met ruimtelijke en vastgoedontwikkeltrajecten en snapt de processen en procedures die daarbij horen, zoals vergunningstrajecten. Je springt op een snel rijdende trein: je bent in staat om je snel in te werken en snel te schakelen. Uiteraard ondersteunen we je daarbij vanuit ons kleine en hechte team.

Een aantal jaren ervaring als medior of senior planontwikkelaar of projectleider in de vastgoedwereld is een pre. Heb je dat niet maar herken je je wel in dit profiel? Dan leiden we je er on the job in op. Vooral vragen we je om je (net als wij) met heel je hart aan Meerstad te verbinden.

Dit hebben we jou te bieden

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische en innovatieve werkomgeving, waarin je jouw talenten op allerlei manieren kwijt kunt. Je komt te werken op een prachtige plek op het water, in een slagvaardig, gezellig en hecht team. We werken hard en doen ook veel leuke dingen samen, zoals stedentrips om inspiratie op te doen bij andere gebiedsontwikkelingen.

Het salaris is marktconform en maken we passend bij jouw opleiding, kennis en ervaring. Het aantal uur dat je bij ons komt werken, staat gelijk aan het aantal vakantiedagen dat je hebt. Werk je 40 uur per week, dan heb je recht op 40 vakantiedagen. Uiteraard hebben we een goede pensioenregeling.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met onze manager gebiedsontwikkeling Jornand Veldman, via 06 15 23 86 74. Informatie over de ontwikkeling van plangebied Meerstad, de Agenda voor de Toekomst en het Wensbeeld 2050 vind je op www.toekomstmeerstad.eu.

We zien je sollicitatie graag tegemoet

Stuur je motivatie en CV uiterlijk dinsdag 21 mei 2024 vóór 10.00 uur naar info@meerstad.eu, onder vermelding van: sollicitatie vastgoedontwikkelaar. De eerste gesprekken plannen we zo snel mogelijk daarna in.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.