Verkeerswerkgroep Meerstad ontvangt Buurtlabel Veilig Verkeer
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Verkeerswerkgroep Meerstad ontvangt Buurtlabel Veilig Verkeer

Verkeerswerkgroep Meerstad ontvangt Buurtlabel Veilig Verkeer

Bestuurder Roel van der Molen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) reikte op woensdagavond 14 december, in het bijzijn van de wethouders Roeland van der Schaaf (Groningen) en Anja Woortman (Slochteren), het Buurtlabel Veilig Verkeer uit aan de verkeerswerkgroep Meerstad. Het Buurtlabel is de bekroning op de getoonde inzet van de werkgroep, die zich met de bewoners, Veilig Verkeer Nederland, Bureau Meerstad en de betrokken gemeenten heeft ingespannen voor de verkeersveiligheid in Meeroevers, de eerste woonwijk van Meerstad. De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke kerstborrel van de Buurtvereniging Meeroevers.

Voor het behalen van het Buurtlabel (een initiatief van Veilig Verkeer Nederland), laten bewoners zien dat zij structureel werken aan een verkeersveilige woonomgeving. Een aantal bewoners van Meerstad heeft een verkeerswerkgroep opgericht omdat in een nieuwe wijk in aanbouw verkeer en verkeersveiligheid belangrijke thema’s zijn.
De verkeerswerkgroep heeft met Bureau Meerstad meegedacht over de plannen voor een verkeersveilig Meerstad. Belangrijke input daarvoor was onder meer het resultaat van de vorig jaar gehouden verkeersveiligheidsenquête onder bewoners.

Meerstad is de laatste maanden verrijkt met fietspaden, diverse verkeersdrempels, verkeersborden en andere werken. Met deze maatregelen en de aandacht voor het verkeer kunnen de bewoners zich veiliger bewegen in het verkeer. Uiteraard begint verkeersveiligheid bij de weggebruiker zelf. De verkeerswerkgroep zal daar blijvend aandacht voor vragen. Ook zal zij zich bezighouden met de vereiste jaarlijkse verkeersveiligheidsactie in de wijk. De samenwerking met de Meeroeversschool, die ook actief is op het gebied van verkeersveiligheid, wordt verder opgebouwd. Meerstad groeit en het verkeer binnen en buiten Meerstad zal een belangrijk onderwerp blijven. Hierbij gaat het niet alleen om autoverkeer, maar ook om de aansluiting van Meerstad op het openbaar vervoer en op het netwerk van fiets- en wandelpaden.