Verkiezing duurzaamste huis 2018
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Verkiezing duurzaamste huis 2018

Verkiezing duurzaamste huis 2018

Kenmerkend voor Meerstad zijn de energiezuinige en gasloze woningen. Sterker nog, misschien staat het duurzaamste huis van Nederland wel in Meerstad! Wij roepen daarom alle trotse huiseigenaren in Meerstad op: “Denk jij te wonen in het duurzaamste huis van Groningen, dan wel Nederland”? Meld je dan aan voor de ’verkiezing duurzaamste huis 2018’ van de Nationale Duurzame Huizen Route.

De verkiezing
Huiseigenaren die kans wil maken op de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’, kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. De woningen worden beoordeeld op o.a. energiezuinigheid, het gebruik van duurzaam materiaal en klimaatbestendigheid. Een jury zal in het najaar de titel het leukste, beste en meest innovatieve duurzame huis uitroepen. De juryprijzen zijn ingedeeld in vier categorieën gebaseerd op de bouwperiode en woningtype. Deelnemers uit provincie Groningen maken daarnaast kans op de publiekprijs. Inwoners kunnen stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De provinciewinnaars gaan vervolgens door naar de landelijke publieksprijs.

Meer weten over de verkiezing of uw woning direct aanmelden? Klik dan hier.

Nationale Duurzame Huizen Route
Het ervaringsplatform duurzamehuizenroute.nl staat vol met bruikbare tips, ideeën en ervaringen over duurzaam bouwen en wonen. Huiseigenaren die graag hun ervaringen willen delen kunnen hun woning als voorbeeld aanmelden.

Duurzaam wonen in Meerstad
Woon jij nog niet in Meerstad, maar is duurzaam wonen met genoeg ruimte, aan het water en heel veel groen jouw ultieme woondroom? Bekijk dan ons actuele woningaanbod of kom langs! Iedere dag, dus ook in het weekend, ben je van harte welkom in ons informatiecentrum.