Start voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Start voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute Meerstad

Start voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute Meerstad

We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe ontsluitingsroute van en naar Meerstad. In het najaar beginnen de werkzaamheden. De nieuwe ontsluitingsroute is nodig omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg kan het verkeer niet meer goed aan. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving.

Werkzaamheden

We beginnen in het najaar met de aanleg van de rotonde Hoofdweg – Vossenburglaan. In het voorjaar 2021 starten de werkzaamheden aan de onderdoorgang bij de Middelberterweg. Vervolgens wordt het laatste deel tot aan de P+R aangelegd. De nieuwe route is in de zomer van 2022 gereed voor auto, fiets en openbaar vervoer.

Ecologie

In totaal planten we zo’n 300 bomen  rond de weg. Er komen drie soorten bermen: gemaaid gras, wild bloemenmengsel of onderbeplanting bos. Zo’n 1,5 kilometer wordt ingezaaid met wild bloemenmengsel. De weg loopt onder de Middelberterweg door, zodat het lint intact blijft. Het wordt een slanke brug met een strak ontwerp.

Tijdens de aanleg zorgen we ervoor dat de dieren geen schade ondervinden. Rondom de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden zijn heikikkers aangetroffen. Er zijn aantal nieuwe poeltjes gegraven om de kikkers daar naartoe te trekken. Ook is er een kikkerscherm in het veld geplaatst: dit is een laag scherm om kikkers tegen te houden. Op die manier leiden we ze naar een nieuwe veilige plek. Ook voor de vleermuizen moeten we maatregelen treffen om hun vliegroute wat te verleggen. Voordat we aan de slag gaan met de nieuwe rotonde worden er speciale palen met gaas geplaatst die vleermuizen geleiden.

Planning onder voorbehoud

De genoemde planning is indicatief. Het weer of andere zaken die we onderweg tegenkomen kunnen de planning beïnvloeden. Daarom gebruiken we bij het noemen van data en jaartallen vaak de term ‘naar verwachting’.

Meer informatie over de ontsluitingsroute lees je hier.