1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vragen over de scholen in en rondom Meerstad?

Vragen over de scholen in en rondom Meerstad?

Meerstad kent op dit moment een school voor kinderen uit Meerstad en omgeving: De Brede School Meeroevers. Dit is een voorziening voor basisonderwijs (openbaar en christelijk) en kinderopvang. Omdat Meerstad steeds meer bewoners krijgt, komt daar over een aantal jaren nog een school bij. De komst van de nieuwe school en de gevolgen hiervan voor de huidige school in Meerstad en voor de scholen in de dorpen rondom Meerstad is onderwerp van discussie in de gemeenteraad van Groningen. Hieronder geven wij aan waar je met jouw vragen terecht kunt:

  • Heb je vragen over de besluitvorming rondom de scholen? Dan kun je terecht bij het klantcontact centrum van de gemeente Groningen via telefoonnummer 14050 of een whatsapp bericht sturen naar 06-12823973
  • Heb je vragen aan het schoolbestuur van de geplande nieuwe school in Meerstad en scholen in de omgeving? Neem dat contact op met O2G2 via: o2G2.nl
  • Voor vragen over de school die nu in Meerstad staat, kijk hier voor meer informatie: samenwerkingsschoolmeeroevers.nl.

De gemeente Groningen is sinds de grenscorrectie in 2017 verantwoordelijk voor het aanbod van openbaar onderwijs in Meerstad. Het bestuur van openbare scholen in de gemeente Groningen valt onder de Openbaar Onderwijsgroep Groningen (O2G2) of in het geval van de Brede School Meeroevers onder de Stichting Primair Onderwijs Slochteren (OPOS). De gemeente en schoolbesturen gaan samen over de huisvesting.