Waterwoning bereikt bestemming Meerstad via nieuwe vaarverbinding met sluis
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Waterwoning bereikt bestemming Meerstad via nieuwe vaarverbinding met sluis

Waterwoning bereikt bestemming Meerstad via nieuwe vaarverbinding met sluis

– PERSBERICHT –

Harkstede, 27 oktober 2014

Nadat vorig jaar de eerste zeven waterwoningen met indrukwekkend materieel in het Woldmeer werden gehesen, verliep de entree van een nieuwe ark vanmiddag een stuk eenvoudiger. De drijvende woning met een afmeting van 15 x 5,90 meter kon dit keer de gehele route over het water afleggen. De vaarverbinding met de 6 meter brede sluis in Meerstad is gereed en werd speciaal voor de ark voor het eerst in gebruik genomen. Het eerste transport via de nieuwe watergang was dus een primeur en precisiewerk.
De circa 130 ton wegende woning voer afgelopen weekend in een dag vanuit Urk naar Groningen en bereikte vandaag, onder ideale weersomstandigheden, via het Eemskanaal en Slochterdiep zijn bestemming in Meeroevers, Meerstad.

Wonen op water
Met de woonboot zijn we in Nederland vertrouwd, maar andere vormen van ‘waterwonen’ worden nog nauwelijks aangeboden. Het is dan ook uniek dat in Meerstad, aan de rand van de stad Groningen, op individuele kavels luxe, comfortabele watervilla’s worden gerealiseerd.
Sinds de start verkoop van 16 waterkavels in Meeroevers, de eerste woonwijk in Meerstad, is gebleken dat er grote belangstelling is voor wonen op het water. Op dit moment zijn er nog maar 4 kavels direct beschikbaar. De overige kavels zijn verkocht of onder optie genomen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van waterwonen in Meerstad gaat u naar meerstad.eu. Wie een kijkje wil nemen in de modelwaterwoning van Bureau Meerstad, is iedere laatste zondag van de maand van harte welkom of op afspraak.

Ingebruikname vaarverbinding
De vaarverbinding met de nieuwe sluis in Meerstad zal aan het begin van het vaarseizoen (april 2015) officieel worden geopend. Vanaf dat moment kunnen bewoners en recreanten voor het eerst de stad en/of regio invaren via de nieuwe watergang en zullen ook alle regels, die gaan gelden rond het gebruik van de brug en het Woldmeer, bekend worden gemaakt. De realisatie van de vaarverbinding is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen vanuit RSP middelen.