Werkzaamheden aansluiten rotonde Vossenburglaan/Hoofdweg
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Werkzaamheden aansluiten rotonde Vossenburglaan/Hoofdweg

Werkzaamheden aansluiten rotonde Vossenburglaan/Hoofdweg

Afgelopen najaar hebben wij het aansluiten van de nieuwe rotonde aan de Vossenburglaan/Hoofdweg helaas moeten uitstellen. Als alles volgens planning* verloopt en de weersomstandigheden zitten mee, gaan we binnenkort alsnog de nieuwe rotonde aansluiten. Dit zorgt helaas tijdelijk voor verkeersoverlast. In dit nieuwsbericht geven wij u meer informatie over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden. Weggebruikers informeren wij voorafgaand aan de werkzaamheden door ter plaatse tijdig borden neer te zetten.

Fase 1 zou eigenlijk beginnen op maandag 11 april. Omdat de planning en de weersomstandigheden het toelieten, is de aannemer op dinsdag 5 april begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

*Mocht de planning veranderen, dan passen wij dit nieuwsbericht aan.

Fase 1: voorbereidende maatregelen van dinsdag 5 april tot en met dinsdag 19 april

Vanaf dinsdag 5 april worden voorbereidende maatregelen getroffen om de rotonde aan te sluiten op de Vossenburglaan/Hoofdweg. Zo worden er borden geplaatst en wordt de laatste laag asfalt aangebracht op de rotonde. Autoverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. Fietsers van en naar Harkstede kunnen in deze fase geen gebruik maken van de nieuwe rotonde en worden over de Meerstadlaan geleid. Zie onderstaande afbeelding. De oranje lijn is de fietsroute.

Fase 2: tijdelijke omleiding autoverkeer van woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april

Van woensdag 20 april 06.00 uur tot en met zaterdag 23 april 18.00 uur wordt de zuidelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg. Ook wordt er een tijdelijke weg aangelegd van de rotonde naar de Vossenburglaan. Tijdens deze werkzaamheden moet het autoverkeer van en naar Harkstede vier dagen omrijden via Meerstad (via de Kooilaan en Vossenburglaan). Fietsers van en naar Harkstede hoeven niet om te fietsen via de Kooilaan en Vossenburglaan, zij kunnen gedeeltelijk gebruik maken van rotonde en de Meerstadlaan. Fietsers met bestemming Meerstad kunnen gebruik maken van de Oude Merenweg en het Oeverpad. Zie onderstaande afbeelding voor de omleiding van het autoverkeer.
Let op: om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen is de zelfbedieningssluis/brug van Meerstad (sluis Woldmeerverlaat) tijdens de omleiding tijdelijk buiten gebruik. Dit betekent dat het vaarverkeer geen gebruik kan maken van de sluis tijdens deze periode.

Klik hier om de afbeelding te vergroten en de legenda te zien

Fase 3: werkzaamheden aan de oostelijke en noordelijke aansluiting rotonde van zaterdag 23 april tot en met zondag 15 mei

Van zaterdag 23 april 18.00 uur tot en met zondag 15 mei 18.00 uur wordt de noordelijke en oostelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg en de Vossenburglaan. Hierdoor wijzigt de verkeersituatie op de kruising Driebondsweg/Borgweg (zie onderstaande afbeelding). Het doorgaand verkeer (zowel auto’s als fietsers) rijdt vanaf dat moment over de ‘nieuwe’ Borgweg, Meerstadlaan en de rotonde. Bestemmingsverkeer naar Klein Harkstede kan via kruising Driebondsweg/Borgweg en de ‘oude’ Borgweg naar Klein Harkstede. In deze periode zijn er verkeersbegeleiders aanwezig op de kruising van 07.00 uur tot 09.30 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur om verkeer richting Klein Harkstede veilig te begeleiden. Na deze fase kunnen fietsers wel weer gebruik maken van de ‘oude’ Borgweg. Het fietspad aan het begin van de Vossenburglaan wordt in deze fase gebruikt voor autoverkeer, fietsers dienen gebruik te maken van de Oude Merenweg en het Oeverpad.

Klik hier om de afbeelding te vergroten en de legenda te zien

Fase 4: afronding werkzaamheden vanaf zondag 15 mei tot en met begin juni

Vanaf zondag 15 mei rijdt het doorgaande autoverkeer over de ‘nieuwe’ Borgweg, Meerstadlaan en de rotonde. Fietsers van en naar Meerstad/Harkstede en bestemmingsverkeer naar Klein Harkstede kunnen weer gebruik maken van de ‘oude’ Borgweg. Begin juni ronden we alle werkzaamheden af in de omgeving van de rotonde. Zie onderstaande afbeelding voor de verkeerssituatie vanaf 15 mei.

Klik hier om de afbeelding te vergroten en de legenda te zien

Route voor hulpdiensten en openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden is er altijd een verkorte route voor hulpdiensten en openbaar vervoer beschikbaar, zodat er minimale extra aanrijdtijd nodig is. De hulpdiensten en openbaar vervoer zijn hiervan op de hoogte.

Vragen en/of opmerkingen

Heeft u vragen, opmerkingen of een klacht tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden? Neemt u dan contact op met meldpunt/wijkzaken. Vul het online meldingsformulier in dat te vinden is via meerstad.eu/bewoners.

Meer weten over de nieuwe ontsluitingsroute? Bekijk hier alle nieuwsberichten.