Wist je dat Meerstad een mooie moestuin heeft?
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Wist je dat Meerstad een mooie moestuin heeft?

Wist je dat Meerstad een mooie moestuin heeft?

De moestuin van Meerstad bloeit vol weelde, naast groente en fruit zie je er ook prachtige zonnebloemen staan. Meerstadjers kunnen er op een stuk grond van 25 m2 hun eigen moestuin aanleggen. Moestuinierder Anouk had van kinds af aan altijd iets van een moestuintje bij haar ouders in de tuin en toen de moestuinvereniging in Meerstad verhuisde naar de Woldmeerweg begon het meteen te kriebelen. Ze wilde ook weer een moestuin. Haar partner stond niet echt te springen, want zo’n moestuin is best veel werk, maar inmiddels doet hij enthousiast mee. Ze heeft in haar eigen tuin bij huis wat aardbeien en kruiden staan maar als je echt groente en fruit wil kweken heb je toch meer ruimte nodig. De fruitstruiken zijn favoriet, ’s avonds gaat ze nog even langs de moestuin om frambozen en bramen te oogsten voor de yoghurt of smoothie de volgende ochtend. Naast lekker bezig zijn is ook het sociale aspect belangrijk voor haar. In de moestuin komt ze nieuwe mensen uit de buurt tegenkomt, vooral tijdens gezamenlijke klusdagen van de moestuinvereniging.

‘Je kunt proberen om pompoenen in toom te houden, maar die gaan hun eigen gang en groeien uiteindelijk door de hele tuin heen.’

Moestuinierder David heeft in zijn eigen tuin wat fruitstruiken en aardbeien. Om meer zelfvoorzienend te kunnen zijn besloot hij ook een stukje grond bij de moestuinvereniging te beginnen. Hij vindt het heerlijk om lekker met z’n handen in de aarde te zitten. Hij verbouwt vooral praktische groenten zoals aardappels, want die eet hij veel. Ook heeft hij tomaten gekweekt, want daar houdt zijn zoon zo van. Hij vindt het mooi om de pompoenen te zien groeien, je kunt proberen om die in toom te houden maar die gaan toch hun eigen gang en groeien uiteindelijk door de hele tuin heen.

Meerstad – Nieuwbouw en kavels in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen.