19 Sociale huurwoningen in Tersluis
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. 19 Sociale huurwoningen in Tersluis

19 Sociale huurwoningen in Tersluis

Woningcorporatie Nijestee gaat in Tersluis Meerstad 19 sociale huurwoningen realiseren. KAW architecten heeft de woningen ontworpen en aannemer Kooi gaat de woningen bouwen. De vergunningen zijn aangevraagd en de bouw start na goedkeuring in de zomervakantie van 2019.

Gezellig Tersluis

De locatie van de huurwoningen is vlek 12 in Tersluis. De woningen grenzen aan Het Verlaat aan de oostkant van de wijk. Tersluis ligt ten noorden van het Woldmeer, naast Park Meerstad en aan de sluisverbinding tussen stad en wad. Deze tweede wijk van Meerstad is volop in aanbouw. Bijzondere trekpleisters van Tersluis worden de sluis en de haven. Hier komt een gezellig dorpsplein bestemd voor winkeltjes en een terras.

Energiezuinige woningen

De woningen worden extra energiezuinig (EPC 0) gebouwd,  zonder gas zoals in heel Meerstad. Elke woning krijgt zonnepanelen en een warmtepomp voor het verwarmen van de woning en warm water. De woningen hebben een forse achtertuin welke is voorzien van een erfafscheiding. In de achtertuin heeft elke woning nog een houten berging en een parkeerplek op eigen kavel.

Bouw en oplevering

De woningen bestaan uit twee bouwlagen en hebben een oppervlakte van ca. 85m2 . De woonkamer en de keuken zitten op de  begane grond. Op de verdieping komen drie slaapkamers van verschillende afmetingen. Ook zijn daar de badkamer en technische ruimte gepland. De woningen krijgen aardbevingsbestendige voorzieningen. De geplande oplevering is rond de jaarwisseling.

Verhuur via Woningnet

De woningen worden aangeboden via Woningnet. Wil je in aanmerking komen dan is inschrijving bij Woningnet noodzakelijk. Wachtlijsten zijn daarmee niet van toepassing. De huurprijs bedraagt rond de € 720,- per maand.  De woningen zullen onder de regels van het passend toewijzen worden verhuurd. 

Meer weten?

Neem contact op met Woningcorporatie Nijestee:
E-mail: info@nijestee.nl
Telefoonnummer: (050) 853 35 33
https://www.nijestee.nl/