Bouwactiviteiten in Tersluis en werkzaamheden park nu officieel van start!
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Bouwactiviteiten in Tersluis en werkzaamheden park nu officieel van start!

Bouwactiviteiten in Tersluis en werkzaamheden park nu officieel van start!

-PERSBERICHT-

Meerstad, 20 april 2017

De bouw van de eerste huizen in Meerstads nieuwste woonwijk was onlangs al begonnen, maar vanmiddag werd hiervoor op feestelijke wijze het officiële startsein gegeven. De symbolische handeling, die werd verricht door Wethouder Roeland van der Schaaf, adjunct direct Arjan Moes van ontwikkelaar Ter Steege en projectdirecteur Walter Reinke, leidde tot een toepasselijk muziekspektakel gevolgd door een persoonlijk welkom aan de toekomstige bewoners van Tersluis. Naast de viering van de start bouwwerkzaamheden in Tersluis werd vandaag ook stilgestaan bij het grootschalige werk dat plaatsvindt voor het unieke land-art park in Meerstad.

Ontwikkelingen Tersluis
Er worden op dit moment meerdere woningbouwprojecten aangeboden in Tersluis, met onder meer halfvrijstaande en vrijstaande woningen zoals schuurwoningen. Naar verwachting komen hier de komende maanden nog tal van nieuwe projecten bij met een zeer divers woningaanbod zoals appartementen en waterwoningen. Om de bewoners direct vanaf het begin zowel een waterrijke als groene omgeving te kunnen bieden, zijn deze maand ook de eerste bomen geplant in (Fase I) van de nieuwe wijk. Zodra de Vossenburglaan als entreeroute naar Tersluis deze zomer is verbreed zullen ook daar talrijke bomen verschijnen.

Park Meerstad
Vanaf volgende week worden de werkzaamheden voor de realisatie van het openbare park in Meerstad geïntensiveerd. Het parkontwerp wordt gekenmerkt door een plooiend, heuvelachtig landschap waarvoor in totaal circa 170.000 kubieke meter zand nodig is. Het zand, dat door middel van hydraulisch transport naar het park wordt vervoerd, zal straks laag voor laag groeien. Het gehele gebied wordt dus eerst opgehoogd, om vervolgens in een later stadium het reliëf aan te kunnen brengen. De teelaarde uit de dijken, die hiervoor zijn aangelegd, zal daarna als bekleding over het zand worden aangebracht zodat hier in de eindfase onder andere gras, bloemen en bomen kunnen groeien.

Het park is een uniek project op het gebied van land-art. Een bijzondere plek voor Meerstadjers en Groningers om vanaf eind 2018 te beleven en gebruik van te maken. Het uitdagende en groenrijke gebied wordt vanwege het Woldmeer, het strand en de fiets- en wandelpaden een levendige ontmoetingsplek aan de rand van Groningen. Daarnaast krijgen sport, spel, cultuur en (buurt)festivals er ook de ruimte en komt er op termijn een horecavoorziening.

Het park is een samenwerking tussen het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen), gemeente Groningen en Bureau Meerstad. Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd heeft in samenwerking met MD Landschapsarchitectuur het ontwerp voor zijn rekening genomen.